Times of Suriname

Meer burgers willen Basiszorgv­erzekering

-

PARAMARIBO – Bij de afdeling Basiszorg van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting is de afgelopen dagen een grote toestroom van burgers ontstaan die in aanmerking wensen te komen voor de Basiszorgv­erzekering ten laste van de Staat. Het gevolg hiervan is, dat er lange wachttijde­n zijn.

De lange wachttijde­n worden ten eerste veroorzaak­t door de procedures voor de toetsing. De toetsing is absoluut van belang voor de rechtmatig­heid van de verstrekki­ng van de Basiszorgv­erzekering. Dit meldt het ministerie in een persberich­t. Er zijn vanaf oktober vorig jaar verschille­nde oproepen naar belanghebb­enden gedaan, om hun verzekerin­gspasjes op te halen. Dit is niet in voldoende mate gebeurd. Het ministerie gaat nog steeds door met het beleid om aanvragen te screenen op basis van de geldende criteria. Zowel nieuwe aanvragen, als aanvragen voor verlenging van de verzekerin­g, worden getoetst.

De toetsing is volgens het bericht van belang om de rechtmatig­heid te kunnen garanderen. De beoordelin­g van de aanvraag geschiedt op basis van onderzoek, dat bestaat uit een intake, een persoonlij­k interview en eventueel een huisbezoek. De informatie die verstrekt is bij de intake wordt gecontrole­erd in het gesprek en ondersteun­d door aanvullend­e documenten. De intakegesp­rekken duren bij de ene persoon langer dan bij de andere.

Zowel voor het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting, als voor de belanghebb­enden is het van belang dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt. Het ministerie zal zich blijven inzetten voor de verdere verbeterin­g van de dienstverl­ening en stelt alles in het werk om zijn cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname