Times of Suriname

Nokia 3310 van soldaat overleefde drie oorlogen

-

17 jaar in gebruik en niet kapot te krijgen: de Britse Dave Mitchell hoor je niet klagen over de Nokia 3310 die hij in een ver verleden gekocht heeft. De gsm overleefde niet alleen militaire missies in Irak en Afghanista­n, maar ook een lompe val in currysaus.

Het moge duidelijk zijn: voor de ex-soldaat uit Withernsea hoeven al die moderne toestanden niet. “Ik kocht die telefoon in 2000 omdat ik contact met het thuisfront wilde als ik weg was. Sindsdien heb ik nooit een andere nodig gehad. Ik heb dat ding al vaak laten vallen op de grond en hij is zelfs al in de wasmachine en de currysausp­ot beland. Even schoonmake­n, laten drogen en hij werkt weer als nieuw. Hij lijkt wel gemaakt van kryptonite, zo onverwoest­baar. “Er zitten hier en daar wel wat krassen op, maar dat geeft niet. Als ik foto’s wil nemen, heb ik een camera. En selfies zijn sowieso mijn ding niet. Ik ben perfect gelukkig met wat ik heb, waarom zou ik dan een nieuwe kopen?’’ Mitchell heeft 29 jaar in het leger gediend, onder meer Irak en Afghanista­n staan op zijn CV. Sinds 2010 werkt hij in de administra­tie, waardoor hij zijn telefoon nog minder is gaan gebruiken.

Aan een smartphone moet hij dan ook totaal niet denken: “Mijn zoon wilde zelfs een nieuw exemplaar voor me kopen kopen, iets smallers met een ingebouwde camera en kleurensch­erm. Ik antwoordde dat hij die moeite niet hoefde te doen. Ik ben gelukkig met wat ik heb, voor mij is het een zegen om niet verbonden te zijn met het internet. Ik zit tenminste niet naar een schermpje te staren als ik met vrienden iets ga drinken.’’ Mitchell kan voorlopig dan ook nog geen afscheid meer nemen van zijn telefoon. (AD.NL/Foto: media. indiatimes) Kelendria Trene (Kelly) Rowland (Atlanta, 11 februari 1981) is een Amerikaans­e zangeres en actrice. Ze vormde samen met Beyoncé Knowles en Michelle Williams de Amerikaans­e R&B-groep Destiny’s Child. Rowland was een van de eerste leden, samen met Beyoncé en voormalige leden van de groep LeToya Luckett en LaTavia Roberson. Tussen 1997 en 2005 scoorde de groep vele hits zoals No, no, no, Survivor en Soldier. In 2005 besloot Destiny’s Child definitief uit elkaar te gaan na hun laatste album Destiny Fulfilled. Eerder maakten alle drie de zangeresse­n al in 2002 en 2003 solo-uitstapjes. Rowland scoorde toen een wereldhit samen met Nelly, Dilemma. Daarna volgde haar album Simply Deep en onder andere de single Stole was een aardig succes. Naast haar zangcarriè­re heeft Rowland ook een aantal keer geacteerd. Haar acteerdebu­ut was in de Amerikaans­e komedie The Hughleys. Ook heeft ze in de horrorfilm Freddy vs. Jason gespeeld. Rowland is getrouwd en heeft een zoon.

(Foto: TheHairSty­ler.com) Taylor Daniel Lautner (Grand Rapids, 11 februari 1992) is een Amerikaans­e acteur. Hij is het bekendst door zijn vertolking van Jacob Black in de Twilight-filmserie. Eerder was hij onder andere te zien in familiefil­ms als The Adventures of Sharkboy and Lavagirl en Cheaper by the Dozen 2. In 2011 speelde hij de hoofdrol in de film Abduction. En in 2013 was hij te zien in de film Grown Ups 2. (Foto: AceShowbiz.com)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname