Times of Suriname

Warriors krijgt koekje van eigen deeg

-

BASKETBAL - Doorgaans is het Golden State Warriors dat zijn tegenstand­ers pijnigt met rake driepunter­s, maar maandag werd de koploper in de Western Conference bestreden met eigen wapens. Op weg naar een duidelijke 132-110 overwinnin­g gooide Denver Nuggets maar liefst 24 driepunter­s raak.

Golden State trad gehavend aan tegen het team uit Denver. Klay Thompson, Shaun Livingston, Zaza Pachulia en David West misten om diverse redenen de wedstrijd. Denver begon overdonder­end en leidde na één helft met 7954. De ploeg had op dat moment al zestien driepunter­s gemaakt. In het tweede quarter wist Warriors terug te komen tot acht punten, maar in het vierde kwart liep Denver weer ver uit en wist de wedstrijd ruim te winnen.

Nikola Jokic, de jonge center van Denver, bewees andermaal zijn grote waarde. De Serviër kwam tot 17 punten, 21 rebounds en 12 assists. Zes spelers van Nuggets haalden de dubbele cijfers, aangevoerd door de jonge Spanjaard Juan Hernangome­z, die 27 punten maakte.

Kevin Durant kwam bij Golden State tot zijn gebruikeli­jke 25 punten. Stephen Curry schoot slechts één van zijn elf driepunter­s raak en bleef op elf punten steken. Denver eindigde met 24 driepunter­s, een evenaring van het record dat Houston Rockets eerder dit seizoen vestigde. Nuggets had hier echter maar 40 schotpogin­gen voor nodig.

Voor Warriors was het de negende nederlaag van het seizoen, evenveel wedstrijde­n als het vorig seizoen in totaal verloor De eerste plaats in de Western Conference houdt het wel ruim in handen. Als de huidige stand ongewijzig­d blijft, zullen Warriors en Nuggets elkaar in de eerste ronde van de play-offs treffen.

(NOS)

 ??  ?? Stephen Curry van Golden State Warriors wordt goed verdedigd. (Foto: ESPN)
Stephen Curry van Golden State Warriors wordt goed verdedigd. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname