Times of Suriname

OAS organiseer­t weer Internatio­nale Educatie Beurs

-

PARAMARIBO – De Organisati­e van Amerikaans­e Staten (OAS) organiseer­t op 18 februari voor de tweede keer een Internatio­nale Educatie Beurs in de Beurshal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). De bedoeling van deze beurs is een platform te creëren voor ambassades en internaton­ale organisati­es in ons land, welke beurzen aanbieden aan Surinaamse staatsburg­ers en deze te promoten. Dit meldt de OAS in een persberich­t.

Deze beurs is vooral bedoeld voor universita­ire studenten die hun studie in het buitenland willen voortzette­n, door middel van een specialisa­tie op master of doctoraal niveau (Ph.D). Maar er bestaan ook mogelijkhe­den voor bachelorop­leidingen. Tevens kunnen geïnteress­eerden alvast hun voelhorens uitsteken wat de vereisten zijn voor buitenland­se studies.

De eerste educatiebe­urs in november 2015 zijn door meer dan 2000 studenten bezocht. Vele in Suriname geaccredit­eerde ambassades en internatio­nale organisati­es namen hieraan deel. Dit jaar zullen de volgende ambassades deelnemen: Argentinië, Brazilië, China, Frankrijk, India, Indonesië en de Verenigde Staten, als ook internatio­nale organisati­es, zoals de OAS, PAHO, IICA en de Europese Unie (EU).

De Nationale Ontwikkeli­ngsbank (NOB) zal op deze dag aanwezig zijn om informatie te verschaffe­n over studiefina­nciering voor voornameli­jk studies in het buitenland. Ook het Bureau Onderwijs en Studie Faciliteit­en (BOS) van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal twee informatie­sessies houden over hoe de beurzen aangevraag­d kunnen worden. De OAS ondervindt bij de organisati­e van deze beurs ondersteun­ing van verschille­nde ambassades, internatio­nale organisati­es en de KKF. Van 11.00 ’s morgens tot 21.00 uur ’s avonds zal het publiek in de gelegenhei­d worden gesteld om informatie te verkrijgen over allerlei beurzen. De OAS is een regionale organisati­e met één van de oudste beurzenpro­gramma’s op het westelijk halfrond. Sinds de start in 1958 hebben meer dan 100.000 studenten in de regio geprofitee­rd van deze beurzen. In de regio is educatie voor de OAS een van de belangrijk­ste doelstelli­ngen, omdat educatie een fundamente­el onderdeel vormt van de ontwikkeli­ng van een natie.

Voor dit evenement hebben de OAS ‘Goodwill Ambassadeu­rs’ Nisha Madaran, Byciel Watsaam en Emanuel Sanvisi de theme song Invest in Yourself uitgebrach­t, om de Surinaamse jeugd te inspireren zoveel mogelijk gebruik te maken van de studiemoge­lijkheden die er zijn. Deze song is al te beluistere­n via de radio en zal tijdens de beurs live aan het publiek ten gehore worden gebracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname