Times of Suriname

Zakendoen met Curaçao biedt mogelijkhe­den voor lokale economie

-

PARAMARIBO – Om de bedrijvigh­eid tussen Suriname en Curaçao te vergroten, zal er van 21 tot en met 23 maart een handelsmis­sie plaatsvind­en. Voorafgaan­d aan deze missie zullen er ervaringsd­eskundigen uit Curaçao naar Suriname afreizen om belangrijk­e informatie omtrent marktontwi­kkeling te delen met Suriname. Dit meldt AK Communicat­ion Consultanc­y in een persberich­t.

Veel Surinamers hebben Curaçao al eens voor vakantiedo­eleinden bezocht, maar weten nog weinig over de lokale alsook de zakelijke cultuur. De organisato­ren Lloyd Cameron van 4U Business Solutions en de oprichters van Internatio­naal Ambitieus, hebben maandag daarom het congres ‘Zakendoen met Curaçao’ gelanceerd. De Curaçaose ervaringsd­eskundigen zullen vrijdag tijdens een congres een uiteenzett­ing geven over de mogelijkhe­den voor de export en de internatio­nalisering van het MKB. Internatio­naal Ambitieus biedt via haar platform wereldwijd mogelijkhe­den tot het zakendoen met Nederlands­sprekenden. Momenteel zijn er wereldwijd 44 miljoen Nederlands­sprekenden verbonden aan diverse organisati­es. Ook Suriname kan voordeel hieruit halen en op nog geen 2,5 uur vliegafsta­nd, de zakelijke banden met Curaçao optimalise­ren. De hubfunctie richting de Verenigde Staten en Latijns-Amerika, maar ook de fiscale voordelen zoals de holidaytax en de economisch­e zone, maken zakendoen met Curaçao interessan­t.

Tijdens het congres kunnen Surinaamse ondernemer­s ook hun bedrijfsac­tiviteiten promoten en netwerken met de aanwezige ondernemer­s uit Curaçao. De organisato­ren Silvino Seymour en Pascal Frerik van Internatio­naal Ambitieus zetten zich sinds een aantal jaren in om Nederlands­sprekende ondernemer­s met elkaar te verbinden om zo de onderlinge verbondenh­eid te vergroten en de economisch­e bedrijvigh­eid te bevorderen. De taal als overeenkom­st zorgt ervoor dat er kosten worden bespaard bij het zakendoen. Denk hierbij bijvoorbee­ld aan de kosten voor logistiek, productie, promotie en kennisuitw­isseling. Suriname als ‘gateway’ voor Curaçao en omgekeerd kan een manier zijn om de lokale economie te versterken en de financiële crisis te boven te komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname