Times of Suriname

Aydin C blijft tot eind toe zwijgen

-

AMSTERDAM - “Het enige wat ik wil zeggen, is dat alles al is gezegd door mijn advocaat.” Zo luidde gisteren het laatste woord van de 38-jarige Tilburger in de laatste zitting van zijn strafproce­s in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam.

Aydin C staat terecht voor onder meer aanranding en afpersing via de webcam. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat de 38-jarige Tilburger tien jaar en acht maanden de cel in. Hij zou 34 minderjari­ge meisjes en vijf homoseksue­le mannen hebben afgeperst nadat hij ze eerst had verleid tot seksuele handelinge­n voor de webcam. Eén van zijn vermoedeli­jke slachtoffe­rs, het Canadese tienermeis­je Amanda Todd, pleegde in 2012 zelfmoord nadat ze jaren digitaal was gestalkt. C wordt ook beschuldig­d van productie, bezit en verspreidi­ng van kinderporn­o en van oplichting, identiteit­sfraude, computervr­edebreuk en drugsbezit.

Zijn advocaten pleiten voor vrijspraak. Zij betoogden dat software waarmee zijn digitale gangen werden nagegaan niet door de beugel kon en dat afluistera­pparatuur in de woning van C faalde op belangrijk­e momenten. Bovendien waren zijn profielen op sociale media die voor afpersinge­n werden gebruikt volgens hen niet aan hem te koppelen. Er zou een andere dader in het spel zijn geweest, ene Murat, die Aydin heeft gebruikt als ‘willoos werktuig’, aldus advocaat Malewicz.

Het OM veegde de argumenten van C’s advocaten terzijde als ‘weinig concreet, slecht onderbouwd en niet aannemelij­k’.

De rechtbank doet op 16 maart uitspraak. Aydin C liet gisteren ook weten dat hij daar zelf niet bij zal zijn.

(De Telegraaf/Foto: Omroep

Brabant.nl)

 ??  ?? Aydin C staat terecht voor onder meer aanranding en afpersing via de webcam.
Aydin C staat terecht voor onder meer aanranding en afpersing via de webcam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname