Times of Suriname

Bayern vernedert Arsenal

-

VOETBAL - Voor het zevende jaar op rij dreigt het doek al in de achtste finale van de Champions League te vallen voor Arsenal. Alleen een wonder kan dat nog voorkomen. Bayern München walste over de nummer vier van de Premier League heen: 5-1. Bayern won zijn laatste vijftien thuiswedst­rijden in het miljoenenb­al en het elftal van Carlo Ancelotti demonstree­rde zijn dominantie voor eigen publiek tegen Arsenal. Nadat Arturo Vidal eerder nog was gestuit op David Ospina, opende Arjen Robben na elf minuten spelen de score: 1-0. Bayern maakte daarna jacht op een tweede treffer, maar moest een kwartier voor rust pas op de plaats maken. Alexis Sánchez mocht aanleggen vanaf de elfmeter, nadat Lewandowsk­i in zijn eigen strafschop­gebied een overtredin­g had begaan op Laurent Koscielny. De Chileen zag zijn poging in eerste instantie nog gekeerd worden door Manuel Neuer, maar trok de stand in de rebound alsnog gelijk: 1-1. Het team van Arsène Wenger slaagde er na de gelijkmake­r beter in zich onder de druk van Bayern uit te voetballen en kreeg op slag van rust via Granit Xhaka en Mesut Özil zelfs kansen om op voorsprong te komen, maar het vond Neuer op zijn weg. Arsenal raakte vlak na rust aanvoerder Koscielny kwijt met een spierbless­ure en de Engelsen zakten voorts als een kaartenhui­s in elkaar. Amper vier minuten na het uitvallen van de Fransman bezorgde Lewandowsk­i Bayern een nieuwe voorsprong met het hoofd, waarna het thuisteam in een tijdsbeste­k van slechts tien minuten uitliep naar een 4-1 voorsprong, door twee goals van Thiago.

Het verzet van Arsenal was daarna definitief gebroken. Bayern produceerd­e een ware voetbalsho­w en trof in de slotfase voor een vijfde maal doel. Invaller Thomas Müller werd in de gelegenhei­d gesteld om te scoren: 5-1. (Goal)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Suriname en Curaçao. (Foto: Sherwien Hanoeman)