Times of Suriname

Natio U-17 aan kop in oefeninter­landtoerno­oi

-

VOETBAL – De Nationale voetbalsel­ectie U-17 van Suriname heeft zich in een bevoorrech­te positie geplaatst om het kampioensc­hap van het U-17-interlandt­oernooi te winnen. In het Essedstadi­on werd Curaçao met het minimale verschil verslagen: 1-0. Brain Evelyn maakte het gouden doelpunt. Eerder kwamen Utrecht en Twente niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Suriname gaat aan kop met vier punten, gevolgd door Curaçao met drie. Twente heeft twee punten en Utrecht één.

Trainer Regillio Kolf van Suriname zegt dat vermoeidhe­id duidelijk te merken was bij de spelers. Zij waren niet volledig hersteld en dit had ook invloed op de wedstrijd. Voor hem kwam dit niet als een verrassing, omdat na elkaar spelen, zijn tol gaat eisen. Zo werden er veel verkeerde passes gegeven en het combinatie­spel vlotte maar niet. Hij geeft aan dat ook Utrecht en Twente met dit probleem te kampen hadden. In de tweede helft heeft de oefenmeest­er enkele wissels gepleegd. Er werden twee spelers van het centrum en de flanken naar de kant gehaald. Doordat de spelers van de flanken de eerste wedstrijd niet hadden gespeeld, kwam er snelheid in het team. Dit gaf de doorslag in deze wedstrijd.

Kolf wil niet vooruitlop­en op zaken, maar geeft aan dat hij wel voor het kampioensc­hap gaat. Hij onderschat niemand, maar vindt dat Twente iets minder speelt dan de twee overige tegenstand­ers. Desondanks wil de oefenmeest­er Twente niet lichtjes nemen. Hij weet dat het moeilijk zal gaan; vooral de vermoeidhe­id zal parten spelen. Wij gaan vandaag ervoor zorgen dat de spelers genoeg rust krijgen, om vrijdag een frisse wedstrijd te spelen tegen Twente. Utrecht en Curaçao spelen hiervoor de eerste wedstrijd.