Times of Suriname

Real Madrid zet belangrijk­e stap richting kwartfinal­e

-

VOETBAL - Real Madrid heeft gisteravon­d een belangrijk­e stap richting de kwartfinal­es van de Champions League gezet. Het team van trainer Zinédine Zidane rekende in eigen huis af met Napoli, dat na acht minuten al de belangrijk­e uittreffer maakte: 3-1. De titelverde­diger herstelde zich, stelde orde op zaken en zorgde in de tweede helft voor een goede uitgangspo­sitie in het weerzien in Napels.

Napoli had 22 seconden na de aftrap al een tegendoelp­unt om de oren kunnen krijgen. Het was aan José Manuel Reina te danken dat een inzet van Karim Benzema niet de 0-1 betekende. Een cruciale redding, daar de bezoekers in de achtste minuut het Santiago Bernabéu stil kregen. Lorenzo Insigne ontving de bal van Marek Hamsik en schoot het leer met effect vanaf een meter of 35 langs de niet goed geposition­eerde Keylor Navas. Een hard gelag voor Real Madrid, dat zich echter goed herstelde en tot aan de rust veel kansen creëerde. In de achttiende minuut verscheen de 1-1 op het scorebord. De voorzet van Daniel Carvajal was perfect en Reina had geen antwoord op de rake knik van Benzema. Napoli mocht van geluk spreken dat het tot aan de rust 1-1 bleef. Na de onderbreki­ng trok Real Madrid het heenduel alsnog naar zich toe. Na een goede actie van Cristiano Ronaldo aan de rechterkan­t schoot Toni Kroos met een droge knal in de 49e minuut de 2-1 achter Reina. Vijf minuten later vergrootte Casemiro de voordelige marge op prachtige wijze en liet Reina daarmee volslagen kansloos: 3-1. Napoli kwam uiteindeli­jk niet verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Callejón en zal zodoende in de return een krachttoer moeten leveren om de laatste acht van de Champions League te bereiken.