Times of Suriname

Kranten fileren Barça

-

VOETBAL - De ontluister­ende 4-0 nederlaag van Barcelona op bezoek bij Paris Saint-Germain is hard aangekomen in Spanje. Niet alleen de uitslag, maar ook het machteloze spel en de rol van trainer Luis Enrique werden woensdagoc­htend uitgebreid belicht in de Spaanse kranten. Het vertrouwen in een wonderbaar­lijke return over drie weken lijkt klein.

Het Madrileens­e Marca rept over ‘het grootste debacle van Barcelona in de 21ste eeuw’. “Het hart is in stukken gebroken in Parijs, de stad van de liefde”, verwijst het dagblad naar Valentijns­dag. “PSG overdonder­t dodelijk gewond Barça”, kopt Mundo Deportivo. “Na de meest pijnlijke nederlaag uit het tijdperk-Luis Enrique heeft Barcelona het grootste wonder uit de clubgeschi­edenis nodig. Het team van Unai Emery was superieur tegen een onherkenba­re tegenstand­er. Barcelona speelde zonder trots, kracht of vermogen om weerstand te bieden.”

Luis Enrique krijgt ervan langs in de analyse van Sport. “Barcelona lijdt schipbreuk zonder stuurman”, oordeelt de Catalaanse krant. “Luis Enrique is plotsklaps gezonken. Hij richtte zijn woede op verslaggev­er Jordi Grau van TV3. Dat was voor een groot deel onvergeefl­ijk en kan verklaard worden door zijn neiging om de journalist­en de schuld van al het kwaad toe te schuiven. Luis Enrique is verkeerd bezig als hij de José Mourinho-stijl kopieert en vijanden zoekt die niet bestaan. De enige die hij moet bekritiser­en, is zichzelf. Het team speelde in Parijs zonder coach. Voor de microfoons is hij heel bedrijvig, maar op het veld verdween hij. Een wonderbaar­lijke comeback over drie weken is alleen mogelijk met leiding van de zijlijn”, concludeer­t de schrijver. Volgens AS verloor Barcelona ‘meer dan alleen een wedstrijd’ in Parijs. Tactisch, fysiek en moreel schiet de topclub tekort, oordeelt men. “Er was geen plan, geen leiderscha­p, geen stijl. De keizer was naakt”, verwijst de krant naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. “Sterker nog: de ploeg draagt al lange tijd enkel een lendendoek, maar slechts weinigen viel het op. In het Parc des Princes kon de hele wereld het zien.”

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname