Times of Suriname

Ronaldo bijna een miljard euro waard

-

VOETBAL - Nike is er in geslaagd om Cristiano Ronaldo langer aan zich te binden. De Portugees zou bijna een miljard euro waard zijn voor het bedrijf.

Cristiano Ronaldo heeft een nieuw contract getekend bij Nike. Naar verluidt zou Ronaldo met dit contract een waarde hebben van 938 miljoen euro. Hiermee overschrij­dt hij in dollars de astronomis­che grens van één miljard. De aanvaller van Real Madrid zorgde in 2016 voor een omzet van 469 euro miljoen voor het grote sportmerk. De viermaal winnaar van de Ballon d’Or, plaatste 1703 berichten op social media en zorgde hiermee volgens Hookit voor 2,25 miljard interactie­s. Ronaldo heeft in totaal meer dan 260 miljoen volgers op Facebook, Instagram en Twitter.

In 347 posts, plaatste Ronaldo het logo van Nike of noemde hij het merk bij naam. Deze berichten hadden in totaal 477 miljoen interactie­s. De beste post van Ronaldo leverde Nike 5,4 miljoen euro aan mediawaard­e op.

De waarde van 469 miljoen euro werd door Hookit berekend door naar het type promotie te kijken en de kwaliteit hiervan. Ook werd er gekeken naar het aantal interactie­s en de tarieven op de markt. Naast het promoten van zijn sponsoren, gebruikt Ronaldo zijn kanalen op social media om foto’s en videos van zijn luxe levensstij­l te delen. Hierbij laat hij regelmatig privévlieg­tuigen zien, zijn schitteren­de auto’s of beelden van VIP-ruimtes. Uiteraard ontbreekt ook zijn prijzenkas­t niet.

Ronaldo, die dit seizoen veertien keer het net wist te vinden in zestien competitie­wedstrijde­n, geeft ook regelmatig een kijkje in de kleedkamer. De Portugees plaatst beelden met zijn teamgenote­n, geeft een kijkje achter de schermen en laat zien wat er speelt bij de club.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname