Times of Suriname

Juventus wint van Palermo

-

VOETBAL - Koploper Juventus heeft zich gisteravon­d eenvoudig ontdaan van Palermo. De Oude Dame kwam voor eigen publiek al vroeg op voorsprong via Claudio Marchisio en rekende voorts probleemlo­os af met de laagvliege­r: 4-1. Door de zege bedraagt de voorsprong van Juventus op naaste belager AS Roma maar liefs tien punten. In het eigen Juventus Stadion staat er in de Serie A al ruim zestien maanden geen maat op het elftal van Massimilia­no Allegri. Juventus won zijn laatste 27 thuiswedst­rijden in de competitie en liet ook weinig illusies over aan Palermo. Marchisio bracht de lijstaanvo­erder reeds binnen het kwartier op voorsprong. De middenveld­er scoorde uit een rebound, nadat Gonzalo Higuaín op doelman Josip Posavec was gestuit.

Juventus had weinig te duchten van een armzalig Palermo en verdubbeld­e de marge nog in de eerste helft via Paulo Dybala. De Argentijns­e groeibrilj­ant had eerder nog de paal geraakt, maar scoorde vijf minuten voor rust alsnog. Dybala krulde een vrije trap van een meter of 25 op uiterst fraaie wijze achter Posavec en tekende zo voor de 2-0 tegen zijn ex-werkgever.

Na de onderbreki­ng nam de club uit Turijn gas terug met het oog op het Champions League-duel van volgende week woensdag tegen FC Porto. Toch trof Juve nog tweemaal doel. Eerst scoorde Higuaín met een fraai wippertje op aangeven van Dybala, die zijn landgenoot met de buitenkant van de voet had bereikt, waarna de uitblinker in de slotminute­n zelf voor het vierde doelpunt zorgde. Ivaylo Chochev redde in blessureti­jd de eer voor Palermo.