Times of Suriname

EBS versneld bezig in Nickerie

-

NICKERIE - Het project ‘Elektrific­atie Cassaveweg’ is maandag in Nickerie gestart, waarbij 353 kavels zullen worden voorzien van elektricit­eit met een vermogen van de 6 kVA per kavel. Rabin Parmessar, directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) memoreerde, dat in de afgelopen periode meerdere projecten in Nickerie zijn uitgevoerd en opgeleverd.

De EBS-topman somde op: het Elektrific­atieprojec­t ‘Soekramsin­gstraat’ waar 200 kavels nu zijn aangeslote­n op het netwerk. En het project ‘Sluisweg’ voor het plaatsen van een pomp te Henar. Parmessar kon het niet laten de Nickeriane­n erop te wijzen dat het dollarcomp­onent van deze soort projecten gigantisch groot is. “Weest u zich ervan bewust dat het ons enorm veel kost om u ook dagelijks deze voorzienin­g te geven. Ook wat dit betreft, komt de overheid enorm in, want ik kan u verzekeren: in de districten betaalt men niet eens de helft van de daadwerkel­ijke kosten. Gaat u dus zuinig om met de beschikbar­e elektricit­eit.”

De EBS heeft echter nog veel werk in Nickerie, onthulde de directeur. “Voor het district Nickerie is de EBS ook bezig met de Islamic Developmen­t Bank om de toenemende behoefte aan elektricit­eit op te kunnen vangen voor de komende drie tot vier jaar. Het ligt in de bedoeling om een power plant te bouwen in Hazard. Het project is begroot op 22 miljoen Amerikaans­e dollars. Daarnaast zijn wij samen met Caribbean Developmen­t Bank ook bezig om een goedgekeur­d project uit te voeren: de bouw van een nieuw onderstati­on in de Van Petten Polder samen met de bijbehoren­de transmissi­everbindin­gen tussen Van Petten Polder en Clara. Daarnaast zullen wij dit jaar beginnen met de bouw van twee solar parken in Nickerie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname