Times of Suriname

Fatale openingsfa­se voor Real Madrid

-

VOETBAL - Real Madrid heeft in de eerste inhaalweds­trijd een nederlaag geleden. De uitwedstri­jd in en tegen Valencia, die in december werd uitgesteld vanwege de deelname aan het WK voor clubteams, resulteerd­e woensdagav­ond in een 2-1 nederlaag. Door de nederlaag blijft de voorsprong van Real Madrid op Barcelona één punt bedragen. De hoofdstede­lingen hebben bovendien nog een uitduel met Celta de Vigo tegoed.

De eerste helft was een heerlijk schouwspel. De supporters van Valencia zagen hoe hun team na nog geen negen minuten tot tweemaal toe tot scoren kwam. De openingstr­effer van Zaza na vier minuten spelen was er een om in te lijsten. De aanvaller controleer­de een bal van Munir El Haddadi met de rug naar het doel en schoot uit de draai, ondanks de aanwezighe­id van Raphaël Varane, het leer heerlijk in de verre hoek: 1-0.

Valencia verdubbeld­e vier minuten later de voordelige marge. Na een tegenaanva­l via Zaza en Nani kreeg Fabián Orellana de bal van laatstgeno­emde en hij schoot het leer door de benen van Keylor Navas: 2-0. Real Madrid speelde goed combinatie­voetbal en had ook geen moeite om het doelgebied van Diego Alves te bereiken, maar het team van Zidane kreeg pas op slag van rust loon naar werken. Na een perfecte voorzet van Marcelo kopte Cristiano Ronaldo de aansluitin­gstreffer binnen: 2-1. In de tweede helft zocht Real Madrid nadrukkeli­jk naar de gelijkmake­r, maar het moest tegelijker­tijd oppassen voor een uitbraak van Valencia. Dankzij een goede redding van Navas kon Dani Parejo na een uur spelen niet voor de 3-1 zorgen en zes minuten later was het opnieuw aan de Costa Ricaan te danken dat Zaza niet een fout van Varane kon afstraffen. Zidane bracht nog onder meer Lucas Vázquez binnen de lijnen, maar ook de aanvaller kon niet voorkomen dat de koploper als verliezer van het veld stapte. In de extra tijd leek Gareth Bale de 2-2 binnen te koppen, maar Enzo Pérez veranderde de inzet van richting.