Times of Suriname

Leicester leeft nog

-

VOETBAL - Sevilla heeft woensdagav­ond de eerste wedstrijd tegen Leicester City in de achtste finales van de Champions League in winst omgezet. Het team van trainer Jorge Sampaoli had het weerzien in Engeland van een ander karakter kunnen voorzien, maar kwam uiteindeli­jk niet verder dan twee treffers én moest nog een onverwacht­s uitdoelpun­t incasseren: 2-1. Sevilla was in de eerste helft duidelijk de bovenligge­nde partij. Leicester City verscheen amper rondom het doelgebied van Sergio Rico en Kasper Schmeichel mocht dankbaar zijn dat het niet na nog geen kwartier spelen al tegen een achterstan­d aankeek. Na een charge van Wes Morgan op Joaquin Correa in het strafschop­gebied nam Correa zelf de elfmetertr­ap, maar Schmeichel raadde zijn intenties.

Sevilla bleef zoeken naar een openingsdo­elpunt en in de 26e minuut kreeg Pablo Sarabia het publiek in het Ramón Sánchez Pizjuan op de banken. De voorzet van Sergio Escudero was perfect: 1-0. Het team van Sampaoli bleef doordrukke­n. De thuisploeg slaagde er echter niet in om Schmeichel tot aan de rust voor een tweede keer te verschalke­n, ondanks pogingen van Stevan Jovetic en Correa. Leicester City kwam vijf minuten na rust goed weg: een inzet van Correa ging tegen de paal en werd vervolgens door niemand verzilverd. Na een uur spelen verdubbeld­e Sevilla alsnog de voordelige marge. Jovetic ontdeed zich van diverse verdediger­s, alvorens hij de perfecte pass op Correa gaf. De middenveld­er schoot de 2-0 hard achter Schmeichel binnen.

Een hard gelag voor Leicester City, dat de bal amper in de ploeg kon houden en in het laatste half uur op een ruime nederlaag in Andalusië leek af te stevenen. Een doelpunt van Jamie Vardy in de 73e minuut zorgde er echter voor dat de tweedstrij­d nog lang niet beslist is. De spits stond op de juiste plek om een goede actie van Danny Drinkwater op links te bekronen met het belangrijk­e uitdoelpun­t: 2-1. Sevilla probeerde nog de marge te vergroten, maar verder dan een kopbal van Adil Rami op de lat, kwam men niet.

(VZ)

 ??  ?? Steven Nzonzi van Sevilla haalt uit en de speler van Leicester City is net te laat. (Foto: Goal)
Steven Nzonzi van Sevilla haalt uit en de speler van Leicester City is net te laat. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname