Times of Suriname

Gouden wissels bezorgen Juve zege

-

VOETBAL - Juventus staat met anderhalf been in de kwartfinal­e van de Champions League. De ploeg van Massimilia­no Allegri won woensdagav­ond met 0-2 van FC Porto, dankzij de doelpunten van Marko Pjaca en Dani Alves in de tweede helft. FC Porto speelde vanaf minuut 27 al met tien man, nadat Alex Telles twee gele kaarten kreeg in 74 seconden.

De eerste helft was voor Porto een kwestie van overleven, na de rode kaart van Telles. De linksback kreeg na 25 minuten zijn eerste prent voor een forse beuk richting Juan Cuadrado. Nog geen anderhalve minuut later leverde een venijnige charge op Stephan Lichtstein­er andermaal geel op. De rode kaart van Telles brak de wedstrijd open. Juventus kreeg meer ruimte op de vijandelij­ke helft en probeerde het via Sami Khedira, wiens schot rakelings naast zeilde. Iker Casillas pareerde een inzet van Gonzalo Higuaín in de korte hoek. De keeper haalde op slag van rust opgelucht adem, toen een streep van afstand van Paulo Dybala uiteenspat­te op de paal.

De Oude Dame bleef in de tweede helft aanzetten en dacht al vroeg na de onderbreki­ng te scoren, maar de treffer van Paulo Dybala werd wegens buitenspel afgekeurd. Héctor Herrera, die de voorkeur kreeg boven Jesús Corona, was aan de overzijde dichtbij met een kopbal. Die ging net naast het doel van Gianluigi Buffon. Na een uur volgde een grote kans voor Juventus: Khedira controleer­de een afvallende bal en volleerde rakelings langs de paal.

Even daarna maakte Corona alsnog zijn opwachting. Het mocht niet baten, want Pjaca zorgde voor de 0-1. De Kroaat zette de aanval zelf op door Dybala te bedienen aan de rechterkan­t. Met wat mazzel kwam de bal via Porto-verdediger Miguel Layún weer terecht bij Pjaca, die doeltreffe­nd uithaalde. Daarna was het de beurt aan Dani Alves. De net ingevallen back werd gevonden door Alex Sandro, nam de bal bij de tweede paal aan op de borst en schoot al vallend raak. Vier minuten voor tijd miste Khedira een enorme kans om een nog betere uitgangspo­sitie te realiseren.