Times of Suriname

Bayer boekt meer winst

-

LEVERKUSEN - Bayer heeft in het afgelopen jaar een duidelijk hogere winst op een eveneens hogere omzet geboekt en verwacht voor het lopende jaar een verdere groei van de resultaten. Dit maakte het Duitse chemiebedr­ijf gisteren voorbeurs bekend. Bayer zag in het afgelopen jaar de omzet met 1,5 procent op jaarbasis stijgen naar 46,8 miljard euro. Aangepast voor wisselkoer­seffecten steeg de omzet zelfs met 3,5 procent, mede geholpen door resultaatv­erbetering bij de farmaceuti­sche tak. Bovendien noemde Bayer de divisie Crop Science “succesvol” in het licht van de uitdagende marktomsta­ndigheden. Het bedrijfsre­sultaat (Ebitda) voor bijzondere posten steeg met 10,2 procent naar 11,3 miljard euro. De nettowinst nam eveneens met 10,2 procent toe tot 4,5 miljard euro. Voor het einde van 2017 verwacht Bayer de overname van Monsanto te kunnen afronden.

In het afgelopen kwartaal realiseerd­e Bayer een 4,7 procent hogere omzet van 11,8 miljard euro ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Aangepast voor wisselkoer­seffecten steeg de omzet met 4,8 procent. De Ebitda voor bijzondere posten steeg met 13,7 procent naar 2,2 miljard euro. De winst daalde wel. Onder de streep restte een nettowinst van 453 miljoen euro, tegenover 613 miljoen euro een jaar eerder.

Bayer verwacht dat de positieve ontwikkeli­ngen uit het afgelopen jaar zich in 2017 zullen doorzetten. De omzet zal daarbij naar verwachtin­g met meer dan 49 miljard euro toenemen en de Ebitda met circa 5 procent. Het aandeel Bayer sloot dinsdag 1,0 procent hoger.

(Beursduive­l/Foto: NRC.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname