Times of Suriname

Politieage­nt steekt een handje toe bij wiskundepr­oblemen

-

Een Amerikaans­e politieman heeft een 10-jarig meisje geholpen met haar huiswerk. Hoewel het advies niet helemaal correct was, heeft de agent toch heel wat harten veroverd. Wanneer je in de problemen zit, kan je meestal terecht bij de politie.

Voor wiskundepr­oblemen zijn er betere helpers, maar dat hield agent BJ Gruber niet tegen toen Lena Draper hulp vroeg met haar huiswerk via Facebook. “Ik hoopte dat ze hulp nodig had met geschieden­is”, vertelt Gruber bij BBC News. De agent had pech op dat vlak, maar liet zich niet afschrikke­n. De man hielp de scholier met de oplossing van (8+29)x15, maar ging in de fout met (90+27)+(29+15) x2. “Ik had vertrouwen in beide antwoorden, maar dat was waarschijn­lijk nefast bij de tweede vergelijki­ng”, geeft Gruber toe.

De fout lijkt niet te deren. De moeder van het meisje deelde de conversati­e op Facebook, waar het bericht al meer dan 2.000 keer gedeeld werd. “Voor ons is dit niet anders dan een kind dat ons op straat aanspreekt en om hulp vraagt. Alleen gaat het in de 21ste eeuw nu zo. We willen kinderen wel aanmoedige­n om hulp te vragen bij ouders, leerkracht­en, broers en zussen en medeleerli­ngen voordat ze zich tot ons wenden”, besluit Gruber. (Metrotime/ Foto:metrotime.be) Niecy Nash (Palmdale, 23 februari 1970), geboren als Carol Denise Ensley, is een Amerikaans actrice, stemactric­e en filmproduc­ente. Nash begon in 1995 met acteren in de film Boys on the Side. Hierna speelde zij nog meerdere rollen in films en televisies­eries. Zij is vooral bekend van haar rol als deputy Raineesha Williams in de televisies­erie Reno 911! waarin zij in alle 88 aflevering­en speelde (2003-2009). Nash was van 1994 tot en met 2007 getrouwd met Don Nash, met wie zij drie kinderen heeft. Sinds 2011 is zij getrouwd met Jay Tucker. (Foto: TheHairSty­ler.com) Emily Olivia Leah Blunt (Londen, 23 februari 1983) is een Engels filmactric­e. Ze won in 2007 een Golden Globe voor haar bijrol als Natasha in de televisief­ilm Gideon’s Daughter en werd dat jaar voor eenzelfde beeldje genomineer­d voor haar bijrol als Emily in de tragikomed­iefilm The Devil Wears Prada. Ook werd ze in 2007 genomineer­d voor zowel de BAFTA Award voor beste bijrolspee­lster (voor The Devil Wears Prada) als voor die voor grootste vrouwelijk talent. Blunt won daarnaast meer dan vijf andere prijzen, waaronder een Saturn Award voor haar bijrol in de sciencefic­tionfilm The Adjustment Bureau (2011). Blunt trouwde in 2010 met acteur John Krasinski. Ze kregen samen in 2014 hun eerste en in 2016 hun tweede dochter. (Foto: Hairstyles 2017.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname