Times of Suriname

Vader doet huwelijksa­anzoek met hulp van pasgeboren dochter

-

Een grote verrassing voor de 37-jarige Monique Streng uit Vianen. In de nacht van zondag op maandag beviel ze van een baby. Toen ze haar dochter Danique voor het eerst in haar armen kreeg, kon ze haar ogen niet geloven. Op het roze rompertje dat haar dochter aan had stond: ‘Wil je met me trouwen?’ Haar vriend Jordan Pot (39) uit het Gelderse Rumpt had het plan een tijdje geleden al bekokstoof­d.

Om zijn plan te laten slagen, besloot hij de hulp van het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein in te schakelen. Toen Monique kort na de bevalling even niet keek, trokken de verpleegst­ers de pasgeboren baby snel het rompertje met het huwelijksa­anzoek aan. “Dat had ik met ze afgesproke­n’’, vertelt Pot trots. Spannend vond hij het wel.

Volgens Pot had Monique het aanzoek absoluut niet zien aankomen. “Ze schrok zich een hoedje,” zegt hij lachend. “Maar gelukkig zei ze wel meteen ja!” Strengt bevestigt de verbazing. “Ik dacht echt, wat vraagt hij me nou? Ineens had mijn dochter een roze rompertje aan en stond Jordan aan het bed met een ring.

Dit had ik echt niet verwacht.’’ Wel moet Streng nog even wachten voordat ze de ring kan dragen. “Door de zwangersch­ap zijn mijn vingers dik en past de ring nog niet.” Moeder en kind maken het goed. Streng en Pot zweven op een dubbele roze wolk. “We zijn erg gelukkig samen en genieten volop”, zegt Pot. Ze kijken uit naar de toekomst. Het Sint Antonius ziekenhuis deelde het verhaal van het hartverwar­mende aanzoek op Facebook. “We wensen jullie veel liefde en geluk. En nu eerst even rustig bijkomen, allyouneed­islove”, schrijft het ziekenhuis.

(Ad/Foto:ad.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname