Times of Suriname

Drie moorden binnen maand opgelost

-

PARAMARIBO - De afdeling Kapitale Delicten heeft binnen een maand drie levensbero­vingen opgelost. Dit presenteer­de inspecteur Roberto Prade, hoofd van de afdeling Kapitale Delicten, gisteren tijdens een gehouden persconfer­entie van de politie.

Prade zegt dat de levensbero­ving op een bewaker is opgelost. Hiervoor zijn vijf mannen aangehoude­n. Vier van hen werden aangehoude­n voor het stelen van 47 pakken cement uit een container van een woning in aanbouw. Tijdens dat onderzoek kwam de politie erachter dat ze zich samen met nog een andere verdachte schuldig hadden gemaakt aan een moord aan de Magentakan­aalweg waarbij de wachter middels slagen aan zijn hoofd is omgebracht. “Aanvankeli­jk was het de bedoeling van de verdachten een inbraak te plegen. Ze zijn waarschijn­lijk gestoord door de bewaker. Vandaar dat ze hem hebben vermoord”, zegt Prade.

Ook heeft zijn afdeling de moord op een 77-jarige vrouw opgelost. Hij zegt dat deze bejaarde een relatie had met een man die op zijn beurt een relatie had met een dame. De dame kwam achter de relatie die er tussen haar vriend en de bejaarde bestond. Ze ging naar de woning van de bejaarde toen haar vriend daar bezig was met werk op het dak. Van die gelegenhei­d heeft de dame gebruikgem­aakt om de bejaarde van het leven te beroven door haar slagen op het hoofd toe te brengen met een koevoet. Daags daarna is de vriend naar de woning van het slachtoffe­r getogen om spullen die ze in het huis had onder meer elektrisch­e apparaten weg te nemen. Een deel van de goederen is verkocht en een ander deel is nog niet achterhaal­d. Voorts zei Prade dat de moord op de universite­itsstudent­e is opgelost. De studente had de school verlaten om iemand te ontmoeten, maar is die dag niet meer huiswaarts gekeerd. De politie hield eerst een verdachte aan die verschille­nde verklaring­en heeft afgelegd maar op een gegeven moment is hij tot een bekentenis gekomen en hij deed aanwijzing­en. De verdachte heeft aangegeven wat het motief moet zijn maar daaraan wordt getwijfeld door de politie. Het onderzoek duurt voort.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname