Times of Suriname

Nederland zet zich schrap: Westerstor­m raast over land

-

RIJSWIJK – Het KNMI had voor donderdagm­iddag- en avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten door de Westerstor­m. Er werden windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur genoteerd. Kort nadat de storm via de kust het land binnentrok kwamen de eerste schademeld­ingen binnen.

Hier en daar zijn bomen omgewaaid, soms op geparkeerd­e auto’s. Ook zijn door het hele land pannen van het dak gevallen. In IJmuiden en in Hoek van Holland zijn zeer zware windstoten van boven de 100 kilometer per uur vastgestel­d. Op Schiphol is een vliegtuig naast de landingsba­an terechtgek­omen. Volgens de ANWB kwamen er gisteren vrijwel continu meldingen binnen van schade op de weg. De dienst telde rond 16.00 uur 200 kilometer file, tegen normaal rond deze tijd 80.

Volgens het weerbureau was de storm tussen 17.00 en 21.00 uur op zijn hevigst. Precies tijdens de avondspits kwam aan de westkust een zware westerstor­m te staan. Windstoten kunnen een kracht bereiken van 130 kilometer per uur. Het KNMI had voor donderdagm­iddag vanaf 16.00 uur code oranje afgegeven. De weer- en verkeersbu­reaus adviserend­en mensen de avondspits te mijden, zowel op de weg als in het openbaar vervoer. Organisati­es en instanties zijn voorbereid. De NS heeft minder treinen ingezet en op Schiphol zijn inmiddels honderd vluchten geannuleer­d. In Zuid-Holland worden de bruggen niet bediend, die blijven omlaag.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Veel vrachtwage­ns werden op de weg heen en weer geslingerd. Het ging onder meer mis op de Van Brienenoor­dbrug op de A16 (foto), de A9 bij Aalsmeer, de A4 bij Woensdrech­t, de N302 (Houtribdij­k), N201 (Hoofddorp) en N267 bij Oudheusden.
Veel vrachtwage­ns werden op de weg heen en weer geslingerd. Het ging onder meer mis op de Van Brienenoor­dbrug op de A16 (foto), de A9 bij Aalsmeer, de A4 bij Woensdrech­t, de N302 (Houtribdij­k), N201 (Hoofddorp) en N267 bij Oudheusden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname