Times of Suriname

Lampard gehuldigd door Chelsea

-

VOETBAL - Frank Lampard krijgt komend weekend een waardig afscheid als oudvoetbal­ler van Chelsea. De Londenaren huldigen hem in de rust van het duel met Swansea City.

Chelsea maakt in een statement bekend dat Lampard in de rust een rondje over het veld loopt om de supporters van Chelsea een kans te geven waardig afscheid van hem te nemen. De oud-middenveld­er droeg dertien jaar het shirt van de Blues. Sinds zijn vertrek in 2014 was er voor het eerbetoon nog niet het juiste moment geweest. Lampard ruilde in dat seizoen Chelsea in voor New York City FC. Hij kwam ook nog een half jaar op huurbasis uit voor Manchester City. Kort geleden besloot hij een punt achter zijn carrière te zetten, waardoor de Engelsman meer tijd over heeft.

Met Chelsea won Lampard zowel de Europa League als de Champions League. Ook won hij drie landstitel­s, vier FA Cups en twee League Cups. In 2005 bezorgde hij de club zijn eerste landstitel in vijftig jaar tijd. Hij speelde in totaal 648 officiële wedstrijde­n voor Chelsea.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname