Times of Suriname

Inter Moengo Tapoe verplicht van Greenbay Hoppers te winnen

-

VOETBAL – De overwinnin­g van het gastteam Greenbay Hoppers in de eerste wedstrijd heeft gemaakt dat Inter Moengo Tapoe (IMT) verplicht is te winnen van dat team. Vandaag staan deze twee teams van groep A van de Caribbean Football Union (CFU) Clubkampio­enschappen tegenover elkaar in het Antigua Recreation Ground. Greenbay Hoppers won nipt van Bequia United (Saint Vincent and the Grenadines) met 2-1. Het gastteam opende de score in de zestiende minuut door een doelpunt van Tomorley Thomas. Bequia United kwam sterk terug en trok in de 28ste minuut de score gelijk. Kamal Ollivierre maakte het doelpunt. Het winnende doelpunt kwam in de tweede helft, toen Kamol Bess van Bequia United in de 70ste minuut zijn eigen doelman verschalkt­e: 2-1. Aan deze score kwam er geen veranderin­g meer.

Voor deze wedstrijd speelde IMT 2-2 gelijk tegen Racing des Gonaïves van Haïti. Het team uit Moengo begon de wedstrijd goed en opende al in de negende minuut de score, door een doelpunt van Kareem Kwasie. Lang van de voorsprong kon IMT niet genieten, want Markens Dorisca bracht teams op gelijke hoogte: 1-1. De tweede helft begon IMT weer beter dan zijn tegenstand­er en nam weer de voorsprong. Deze keer was het Naldo Kwasie die in de 68ste minuut met zijn hoofd het tweede doelpunt noteerde: 2-1. Hierna kreeg IMT enkele goede kansen, maar ze werden niet benut. In de slotfase betaalde IMT voor de gemiste kansen. Dorisca bepaalde de eindstand in de 81ste minuut op 2-2.

Door het gelijkspel heeft zowel IMT als Racing des Gonaïves een punt. Greenbay Hoppers gaat aan kop in deze groep met drie punten en Bequia United heeft nog geen enkele punt kunnen pakken. Doordat alleen de groepswinn­aar overgaat naar de volgende ronde, is IMT verplicht te winnen van Greenbay Hoppers. De andere wedstrijd gaat tussen Racing des Gonaïves en Bequia United.