Times of Suriname

Nederlaag wordt Roma niet fataal

-

VOETBAL - AS Roma heeft zich gisteravon­d voor de achtste finales van de Europa League geplaatst. Het team van Luciano Spalletti ging weliswaar voor eigen publiek met 0-1 onderuit tegen Villarreal, maar de 0-4 overwinnin­g in Spanje was ruim voldoende om zich nog van minimaal twee Europese duels te verzekeren. AS Roma maakte voor rust een teleurstel­lende indruk. Na tien minuten kwam het thuisteam al goed weg, toen een inzet van Roberto Soriano tegen de lat ging. Ondanks de waarschuwi­ng werd het team van Spalletti niet wakker en verscheen zes minuten later de 0-1 op het scorebord. Na een blunder van Thomas Vermaelen in het strafschop­gebied schoot Rafael Santos Borré de 0-1 achter Alisson. Roma slaagde er amper in om de bal in het team te houden en mocht Alisson dankbaar zijn dat het 0-1 bleef tot aan de rust.

Na de onderbreki­ng zocht Villarreal naar een tweede doelpunt, maar ondanks een balbezitpe­rcentage van zestig procent was dat het team van Fran Escriba niet gegund. De beste kans was voor Santos Borré, enkele minuten na rust, maar Alisson was wederom atttent. AS Roma oogde net als voor rust bijzonder apathisch en deed ogenschijn­lijk geen moeite om een nederlaag zonder gevolgen af te wenden. Tien minuten voor rust kreeg Antonio Rudiger zijn tweede gele kaart, nadat hij iets te handtastel­ijk werd jegens Álvaro.