Times of Suriname

Meer winst en omzet voor Henkel

-

DṺSSELDORF - Henkel heeft in 2016 een hogere winst en omzet gerealisee­rd en voorziet voor dit jaar verdere groei van omzet en winst. Dit maakte het Duitse levensmidd­elenconcer­n gisteren voorbeurs bekend. De omzet steeg met 3,5 procent naar 18,71 miljard euro, waarbij de autonome omzetgroei met 3,1 procent toenam. Tegen constante valutaverh­oudingen was er een omzetgroei van 7,1 procent. De omzetgroei vond in alle divisies plaats, waarbij de autonome omzettoena­me in opkomende markten 6,8 procent bedroeg. Het concern, dat met merken als Schwarzkop­f shampoo en Persil wasmiddele­n direct concurreer­t met Unilever, realiseerd­e een 8,5 procent hoger bedrijfsre­sultaat van 3,17 miljard euro en een 10,0 procent hogere aangepaste nettowinst van 2,32 miljard euro. De winst per preferent aandeel nam met 9,8 procent toe tot 5,36 euro.

De operatione­le (EBIT) marge steeg met 70 basispunte­n naar 16,9 procent. Het dividend gaat met 10,2 procent omhoog naar 5,36 euro per preferent aandeel.

“2016 was een zeer succesvol jaar voor Henkel, waarbij we in een uitdagende marktomgev­ing wederom recordnive­aus voor omzet en resultaat hebben gerealisee­rd en onze financiële doelstelli­ngen voor het jaar hebben bereikt”, zei CEO Hans Van Bylen van het Duitse concern.

Henkel nam in het afgelopen jaar Sun Products in de Verenigde Staten over.

Henkel verwacht in 2017 een autonome omzetgroei van 2 tot 4 procent, een EBIT-marge toename tot meer dan 17,0 procent en een stijging van de winst per preferent aandeel van 7 tot 9 procent.

Het aandeel sloot woensdag o,5 procent lager op 104,32 euro. (Beursduive­l/Foto: De Telegraaf.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname