Times of Suriname

RELX laat stabiele groei zien

-

AMSTERDAM - Informatie­leverancie­r RELX heeft vorig jaar zijn resultaten verder verbeterd en verwacht die lijn dit jaar door te kunnen trekken. Dat maakte het voormalige Reed Elsevier gisteren bekend.

RELX zette over 2016 een onderligge­nde omzet in de boeken van 8,4 miljard euro. Dat betekende een stijging met 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee deed het bedrijf het beter dan de gemiddelde verwachtin­g van analisten. De aangepaste operatione­le winst viel met 2,6 miljard euro 6 procent hoger uit dan een jaar eerder. Ook daarmee werden de verwachtin­gen van analisten overtroffe­n. Bestuursvo­orzitter Erik Engstrom benadrukte andermaal dat het RELX er alles aan is gelegen om een meer ‘voorspelba­ar’ bedrijf te zijn gelet op de inkomsten. Voor 2017 verwacht het bedrijf zowel de omzet als de winst verder op te zullen voeren. De start van het jaar ligt volgens hem in lijn met het begin van 2016. Volgens Engstrom is het moeilijk om vooruit te kijken en daar een cijfer aan te hangen.

Van het nieuwe beleid in de Verenigde Staten waar president Donald Trump voor staat, was volgens het bedrijf nog niet veel te merken. Wat betreft de aanstaande brexit is het volgens de bestuursvo­orzitter moeilijk in te schatten wat de gevolgen zullen zijn. De sterkste groei werd in 2016 geboekt door Exhibition­s, waar de opbrengste­n, gecorrigee­rd voor wisselkoer­sen, met 9 procent toenamen. Risk & Business Analytics volgde met een plus van 8 procent. Zowel bij Legal als bij de juridische, wetenschap­pelijke en medische dienstverl­ening werd de winst met 2 procent opgeschroe­fd.

Aandeelhou­ders in Amsterdam worden beloond met een dividendve­rhoging van 5 procent tot 0,423 euro per aandeel. Investeerd­ers in RELX in Londen worden gecompense­erd voor de waardedali­ng van het pond. Hier werd het dividend met 21 procent opgeschroe­fd.

Daarnaast kondigde het bedrijf een aandelenin­koopprogra­mma aan ter waarde van 700 miljoen pond (825 miljoen euro). Daarvan is 100 miljoen pond reeds gerealisee­rd. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname