Times of Suriname

Inzameling­sactie voor bewoners binnenland

-

PARAMARIBO – “We kunnen alle hulp gebruiken die we kunnen krijgen voor de bewoners van het binnenland die zijn getroffen door de overstromi­ng.” Dit zei president Desi Bouterse zaterdagoc­htend bij de herdenking van de dag van de revolutie. “Het water trekt al terug maar we verwachten een nog grotere slag in de komende weken, omdat de regens nog zullen aanhouden. Onder leiding van NCCR en een aantal ministerie­s is ervoor gezorgd dat de mensen die zijn getroffen constant worden voorzien van alles wat ze nodig hebben en ze krijgen ook hulp bij de rehabilita­tie”, legt Bouterse uit.

Doordat de dorpen in het binnenland onder water zijn gelopen, zijn ook de kostgrondj­es hierdoor getroffen en kan het zijn dat de mensen in de komende periode een voedseltek­ort krijgen. “Er is een organisati­e opgezet waarbij eenieder een bijdrage kan leveren om de mensen te helpen. Als men extra spullen heeft zoals onder andere blikjeswar­en, groente, fruit of flessen water dan kan men dit brengen naar KKF alwaar alles wordt ingezameld. Hieruit worden dan pakketten gemaakt en naar het binnenland verstuurd naar de gebieden die zijn getroffen door de hoge waterstand”, zegt de president.

Deze week gaan ook een aantal ministers naar het gebied om zich te oriënteren en zij zullen dan verder nagaan wat de mensen nog meer aan hulp nodig hebben en wat de regering nog meer kan doen om ze tegemoet te komen.

MN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname