Times of Suriname

Wachthoude­nde buurtbewon­ers betrappen dief op erf

-

PARAMARIBO – Buurtbewon­ers die vanwege de diefstalle­n in de omgeving van de Hoenderpar­kweg in Charlesbur­g de wacht houden, hebben in de nacht van zaterdag een dief op heterdaad betrapt op een erf.

De bewoner van het erf sliep. Rond halfvier in de ochtend kreeg hij een telefoontj­e van zijn buren dat iemand op zijn terrein was. De eigenaar werd gelijk wakker en maakte de voordeur van zijn woning open. Hij kon nog zien hoe de dief wegrende van zijn erf. De buren waren in de tussentijd al naar het voorterrei­n van de bewoner gegaan. Toen de man wegrende, wisten ze hem gelijk aan te houden. De buren hielden de wacht omdat de laatste tijd er vaker diefstalle­n in de buurt zijn gepleegd. Vier keer is er ingebroken in de woning van een bewoner en een keer is een restaurant aangedaan waarbij de gascilinde­r is buitgemaak­t. Verder is de autobatter­ij van een bewoner gestolen. Naar aanleiding van deze gevallen houden enkele bewoners dagelijks de wacht, zodat dieven en inbrekers de plaats niet kunnen aandoen. Een van de buren liep langs en zag de dief op het terrein. Hij alarmeerde gelijk de anderen die de wacht hielden. Zodoende kon de eigenaar van het pand op de hoogte worden gesteld. De dief werd overgedrag­en aan de politie. Hij vertelde dat hij samen met twee kompanen op de locatie was, maar die zijn niet aangetroff­en.

WJ/RT

 ??  ?? Deze man werd door buurtbewon­ers op heterdaad betrapt toen hij probeerde te stelen op het erf van een bewoner.
(Action-foto: Radjoe Toefanie)
Deze man werd door buurtbewon­ers op heterdaad betrapt toen hij probeerde te stelen op het erf van een bewoner. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname