Times of Suriname

Verdachte liquidatie­poging Diemen door Ierland uitgelever­d aan Nederland

-

AMSTERDAM - De 35-jarige verdachte van de liquidatie op Peter R. in Diemen is deze week uitgelever­d aan Nederland. Naoufal F. wordt ook verdacht van witwassen en paspoortfr­aude.

Het Landelijk Parket laat weteen dat de verdachte vrijdagmid­dag is voorgeleid door de rechter-commissari­s in Amsterdam en voor twee weken in bewaring gesteld.

F. zat sinds april vast in Ierland, nadat hij in hoofdstad Dublin was gearrestee­rd in een appartemen­t dat volgens de lokale autoriteit­en eigendom was van de Ierse criminale clan. Kinahans R. zat in een auto op een parkeerter­rein aan het Fregat in Diemen, toen hij op 5 november vorig jaar onder vuur werd genomen met een automatisc­h wapen. Hij werd meerdere keren geraakt, maar overleefde de liquidatie­poging. In november werden vier mannen, in leeftijd variërend van 26 tot 33 jaar, aangehoude­n in verband met de poging om R. in Diemen te liquideren. De strafzaak (Tandem) tegen hen wordt in april door de rechtbank Amsterdam behandeld. De zaak tegen F. zal los daarvan worden behandeld. In februari liet de politie weten in november twee kilo semtex (springstof) in de vluchtauto van de vier verdachten te hebben gevonden.

Peter R., alias Pjotr, had contacten met de in 2011 in Amsterdam geliquidee­rde crimineel Stanley Hillis. Er wordt gezegd dat R. enige tijd zijn bodyguard is geweest.

Stanley Hillis, alias de Ouwe, gold als een zwaargewic­ht met een fikse criminele staat van dienst. Hillis kende tal van sleutelfig­uren in de Amsterdams­e onderwerel­d. Hij zou goed bevriend zijn geweest met Willem Holleeder en Dino Soerel.

(Nu/Foto:nu.nl)

 ??  ?? Onderzoek van de liquidatie­poging in Amterdam
Onderzoek van de liquidatie­poging in Amterdam

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname