Times of Suriname

Juventus probleemlo­os langs Empoli

-

VOETBAL - Juventus heeft optimaal geprofitee­rd van het puntverlie­s van Napoli. De Oude Dame boekte in eigen huis een comfortabe­le 2-0 overwinnin­g op Empoli. De voorsprong op de Napolitane­n is daardoor inmiddels gegroeid tot twaalf punten. Juventus won midweeks in de Champions League met 0-2 tegen FC Porto en trainer Massimilia­no Allegri gaf zaterdagav­ond diverse basiskrach­ten rust. Onder meer Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Paulo Dybala en Andrea Barzagli mochten van Allegri op de bank blijven in het treffen met Empoli. Leonardo Bonucci mocht wel weer aan de aftrap verschijne­n. De verdediger werd na een aanvaring met Allegri uit de selectie gezet voor het duel met Porto, maar is inmiddels weer in genade aangenomen. Al na vier minuten had Gonzalo Higuaín zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet vanaf een meter of vijf was te zacht en kon gekeerd worden door Empoli-doelman Lukasz Skorupski. Even later had Mario Mandzukic een inzet van Juan Cuadrado bij de tweede paal binnen kunnen tikken, maar de Kroatische aanvaller was net te laat. Empoli had in het Juventus Stadium weinig in te brengen, maar een treffer van de thuisploeg bleef lang uit.

Pas in de tweede helft zette Mandzukic met een steenharde kopbal de openingstr­effer op het scorebord. Tien minuten later gooide Alex Sandro de wedstrijd in het slot. De verdediger nam de bal aan in het strafschop­gebied, draaide met twee man in zijn rug weg en schoot in de verre hoek raak. Een kwartier voor tijd leek de ingevallen Paulo Dybala voor de derde treffer te zorgen, maar dat doelpunt werd geannuleer­d wegens buitenspel. Die derde treffer kwam er uiteindeli­jk niet meer, maar Juventus kwam ook geen seconde meer in de problemen. (VZ)

??  ?? Mario Mandzukic (l) probeert hier een doelpunt te maken voor Juventus. (Foto: De Telegraaf)