Times of Suriname

Spanjaarde­n houden Chelsea op titelkoers

- Victor Moses (r) van Chelse wordt getackeld door een tegenstand­er. (Foto: Nusport)

VOETBAL - Chelsea heeft zaterdag voor eigen publiek geen fout gemaakt tegen Swansea City. De koploper van Engeland won dankzij doelpunten van Spanjaarde­n Cesc Fàbregas, Pedro en Diego Costa met 3-1 van Swansea City.

Het duurde even voor Chelsea in het gebruikeli­jke ritme kwam, maar de ploeg van Antonio Conte zocht wel van meet af aan de aanval. Dat leverde na een kleine twintig minuten het openingsdo­elpunt op. Eden Hazard en Diego Costa combineerd­en richting het vijandelij­ke strafschop­gebied. De bal kwam vervolgens terecht bij Pedro, die Fàbregas vond vanaf de rechterfla­nk. De middenveld­er mocht de vlot lopende aanval uiteindeli­jk bekronen met een doelpunt. Via Diego Costa, Fàbregas en Gary Cahill volgden kansen om de score nog voor rust uit te breiden. Dat gebeurde niet en dus bleven Leroy Fer en consorten in de wedstrijd. Op slag van rust slaagden de gasten erin om langszij te komen: de geheel vrijstaand­e Fernando Llorente kopte fraai binnen na een lange vrije trap van Gylfi Sigurdsson. In de tweede helft was Fàbregas centimeter­s verwijderd van zijn tweede doelpunt: op aangeven van Hazard trof de Spanjaard de lat. Chelsea kwam goed weg toen een handsbal van César Azpilicuet­a geen penalty opleverde en won uiteindeli­jk dankzij Pedro, die van afstand doeltreffe­nd uithaalde in de linkerhoek. De 3-1 kwam op naam van Diego Costa na heerlijk voorbereid­end werk van Hazard.