Times of Suriname

AC Milan wint nipt van Sassuolo

-

VOETBAL - AC Milan en Lazio hebben zondagmidd­ag een minimale zege geboekt in de Serie A. De ploeg van Vincenzo Montella won met 0-1 van Sassuolo na een controvers­iële strafschop van Carlos Bacca, die de bal met beide voeten raakte. In San Siro won Milan met 4-3 van Sassuolo en ook op verplaatsi­ng werd het een bizarre wedstrijd. Zoveel doelpunten als in oktober vielen er niet, maar de toeschouwe­rs verveelden vooral voor rust geen moment. In de openingsfa­se kreeg Domenico Berardi een gele kaart voor een vermeende schwalbe na een tackle van Leonel Vangioni. In werkelijkh­eid leek de aanvaller licht geraakt te worden; het was dus niet genoeg voor een strafschop. Even daarna mocht Sassuolo alsnog aanleggen vanaf elf meter. Ook de aanleiding daartoe was veelbespro­ken. Juraj Kucka en Alfred Duncan hielden elkaar vast, maar arbiter Gianpaolo Calvarese zag het als een overtredin­g van Kucka.

Berardi schoot echter naast. Vervolgens kreeg Milan een dubieuze penalty voor een vermeende overtredin­g van Alberto Aquilani op Andrea Bertolacci. Carlos Bacca gleed uit tijdens het nemen van de strafschop en raakte de bal met beide voeten, alvorens te scoren. Het protest van het woedende Sassuolo haalde niets uit. De tweede helft was minder enerverend. Milan hield de voorsprong vast en kon die nog verder uitbreiden. Sensatione­le reddingen van Sassuolodo­elman Andrea Consigli op pogingen van Suso en Cristián Zapata voorkwamen een grotere nederlaag voor de nieuwe nummer dertien van Italië.