Times of Suriname

Borussia Dortmund boekt belangrijk­e zege

-

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft zaterdagmi­ddag een belangrijk­e overwinnin­g geboekt op Freiburg. Op bezoek bij de nummer negen van Duitsland werd het 0-3. De ploeg van Thomas Tuchel begon goed en kwam na iets minder dan een kwartier spelen op voorsprong door een treffer van Sokratis Papastatho­poulos. Na een geoliede aanval kopte de verdediger de bal tegen de touwen. Borussia Dortmund liet zien het duel snel te willen beslissen en ging direct op zoek naar de tweede treffer. Via Pierre-Emerick Aubameyang had het elftal op 0-2 moeten komen, maar de aanvaller liet zien nog niet scherp te zijn in de afronding toen hij een grote kans om zeep hielp. De clubtopsco­rer was tijdens de tweede helft echter wel op dreef. Aubameyang tikte de bal van dichtbij in het doel, nadat hij bediend werd door Marco Reus. Twintig minuten voor tijd was het opnieuw Aubameyang die het net wist te vinden. Met zijn hak zorgde de aanvaller voor de 0-3 en wist hij de wedstrijd definitief te beslissen. (Goal)