Times of Suriname

Deca Challenge succesvol afgerond

-

SCHAKEN - Op de Dag der Bevrijding hebben vier schaakorga­nisaties de handen in elkaar geslagen om een thematoern­ooi voor ruim 50 schakers te organisere­n. Schaakvere­niging Rukhmania, Free First MoveChess Club, Chess For Talents en Chess Academy waren verantwoor­delijk voor het afleveren van de jeugdige schakers. Dit toernooi werd afgewerkt in twee klassen: Stap 1 en Stap 2. In de Stap 1 klasse werd Jose Kemp van Chess Academy kampioen, terwijl in de Stap 2 klasse Cherry Wu kampioen werd. Volgens Suradj Hanoeman van Chess Academy, die belast was met de algehele coordinati­e van het toernooi, was het conform het draaiboek afgerond.

De schakers werden verwelkomd door de voorzitter van de schaakvere­niging Rukhmania, Ratan Kalka. Rudie Tjong Tjin Joe van Free First Move Chess Club zorgde voor de uitleg van de spel- en huisregels. De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Frank Lo Kim Lin verrichte na de korte teach-in van Tjong Tjin Joe de openingsze­t. In de stap 1 klasse wist Jose Kemp ongeslagen kampioen te worden. Kemp scoorde 8.5 punten uit 9 gespeelde rondes. Dewinder Ramesar van schaakvere­niging Rukhmania wist de tweede plaats te bemachtige­n en Diya Gajadien van ChessforTa­lents eindigde op de derde plaats.

De top vijf in de stap 2 klasse werd gedomineer­d door de schakers van Free First Move Chess Club. Op een gedeelde eerste plaats eindigden Cherry Wu en Kelvin Yeung. Na het toepassen van de tie-breaks werd het kampioensc­hap toegewezen aan Wu, terwijl Yeung genoegen moest nemen met het semi-kampioensc­hap. Ishita Koebeer van schaakvere­niging Rukhmania eindigde met 5.5 punten op de derde plaats.

Volgens Hanoeman is het volgende traject een evaluatie alvorens de voorbereid­ingen starten voor de volgende Deca Challenge. Het ligt in de lijn der verwachtin­gen dat dit succesvoll­e toernooi elk kwartaal georganise­erd zal worden. De organisati­e bedankt de verschille­nde vereniging­en, vrijwillig­ers, de spelers en de ouders die hebben bijgedrage­n tot het succes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname