Times of Suriname

Feyenoord wint topper tegen PSV

-

VOETBAL - Feyenoord heeft gisteren de Eredivisie­topper tegen PSV met 2-1 gewonnen. Verdediger Jan-Arie van der Heijden maakte kort voor tijd met hulp van de doellijnte­chnologie de winnende treffer in De Kuip. In de beginfase was Feyenoord via Jens Toornstra al op voorsprong gekomen. Gaston Pereiro maakte na rust gelijk voor PSV, waarna Van der Heijden Feyenoord dus alsnog de zege bezorgde. Opvallend was gisteren dat Giovanni van Bronckhors­t ervoor koos om zijn captain Dirk Kuijt op de bank te zetten, al pakte die keuze van de Feyenoord-trainer niet verkeerd uit in de beginfase.

Met Toornstra op het middenveld zette Feyenoord vanaf het begin druk en keer op keer werd PSV afgetroefd in de duels. Dat leverde ook meteen kansen op. Al na twee minuten had Eljero Elia ineens alle ruimte om een doelpunt te maken, maar zijn schot ging naast.

Gezien het Rotterdams­e overwicht was het wachten op meer kansen en na negen minuten was het raak. Linksback Terence Kongolo had een uitstekend­e actie in huis. Hij bewaarde het overzicht, bediende Toornstra op maat en die ramde de bal in het dak van het doel (1-0).

De tweede helft kende niet zo’n stormachti­g begin als het eerste bedrijf. Het lukte PSV maar niet om een vuist te maken voor het doel van Feyenoord, totdat Pereiro na 62 minuten een keer uithaalde. Het geplaatste schot van de Uruguayaan verdween via de binnenkant van de paal achter doelman Brad Jones, waardoor het vrijwel uit het niets 1-1 was.

De topper leek af te stevenen op een gelijkspel, maar acht minuten voor tijd was het toch weer Feyenoord dat op voorsprong kwam. Zoet leek wel een antwoord te hebben op een kopbal van Van der Heijden, maar de doellijnte­chnologie vertelde dat de bal in een fractie achter de lijn was, waardoor De Kuip met enige vertraging alsnog mocht juichen voor de 2-1.