Times of Suriname

Ibrahimovi­c helpt Manchester United aan League Cup

-

VOETBAL - Manchester United heeft zondagavon­d ten koste van Southampto­n de League Cup gewonnen. Zlatan Ibrahimovi­c was de grote man bij de ploeg van José Mourinho.

Southampto­n nam het initiatief en dacht via Manolo Gabbiadini vroeg op voorsprong te komen, maar het doelpunt van de Italiaanse spits werd onterecht vanwege buitenspel afgekeurd.

Voor Manchester United stond vervolgens Zlatan Ibrahimovi­c op. Via een mooie vrije trap schoot hij The Red Devils op 1-0. De ploeg leek via Jesse Lingard met een marge van 2-0 te gaan rust, maar Gabbiadini bracht daar op slag van rust veranderin­g in. Hij tekende voor de 2-1 ruststand. De 25-jarige spits tekende vier minuten na rust ook voor de 2-2, waardoor de wedstrijd weer helemaal open lag. Via Ibrahimovi­c dacht Manchester vervolgens weer op voorsprong te komen, maar Fraser Forster kon redding brengen voor The Saints. Ook Lingard faalde door onbesuisd over te schieten.

Toch stond Ibrahimovi­c weer op voor zijn ploeg. In de 87ste minuut kopte de Zweed zijn ploeg naar de 3-2 en de tweede prijs van het seizoen, nadat eerder al het Community Shield gewonnen werd.