Times of Suriname

Ajax blijft in spoor van Feyenoord

-

VOETBAL - Ajax lijkt de enige club die Feyenoord nog van de eerste Rotterdams­e landstitel sinds 1999 kan afhouden. De Amsterdamm­ers wonnen in eigen huis van Heracles Almelo met 4-1. Het verschil met Feyenoord blijft daardoor vijf punten: 63 om 58. PSV staat met een totaal van slechts 52 inmiddels op een flinke afstand met nog precies tien speelronde­n te gaan. Ajax kwam zondag in de 23ste minuut op voorsprong dankzij Kasper Dolberg. Het Deense goudhaantj­e was attent na een afstandssc­hot van Davy Klaassen. De 19-jarige spits was trefzeker via een rebound. Lang konden de spelers van trainer Peter Bosz niet genieten van de voorsprong. Samuel Armenteros legde de bal twee minuten later aan de andere kant van het veld in het doel achter André Onana, die witheet was dat zijn verdediger­s de Heraclesaa­nvaller ongehinder­d lieten koppen.

In de tweede helft nam Ajax dankzij twee verdediger­s vrij rap afstand van de ploeg van coach John Stegeman. Een afstandssc­hot van Davinson Sanchez en een kopbal van de piepjonge invaller Matthijs de Ligt (17 jaar) hielpen de hoofdstede­lingen aan een 3-1 voorsprong. In de blessureti­jd maakte Bertrand Traoré het kwartet doelpunten compleet. (De Telegraaf)