Times of Suriname

Koning: Leven begint bij vijftig

-

LECH - “Het leven begint pas bij vijftig.” Dat zei koning Willem-Alexander gisteren in Lech tegen een omstander bij de jaarlijkse fotosessie in het Oostenrijk­se ski-oord. Die had de koning gevraagd of het op zijn leeftijd nog wel ging. “Vijftig is het nieuwe dertig”’, aldus Willem-Alexander die over precies twee maanden een halve eeuw oud is. De koning trok met zijn gezin een half uurtje uit om de media ter wille te zijn in Oberlech, waar de laatste jaren de ontmoeting met de fotografen en cameraploe­gen steeds wordt gehouden. Het rendez-vous was wel een half uur vervroegd om de familie meer eigen skitijd te geven en te voorkomen dat er al veel andere skiërs aanwezig waren. Volgens het alom bekende recept krijgt de pers elk jaar de gelegenhei­d om fraaie plaatjes te schieten van de Koninklijk­e familie in Lech. Als tegenprest­atie laat de pers de familie tijdens de rest van de vakantie met rust. Een win-winsituati­e. Zo krijgt de familie privacy tijdens het skiën en de publicitei­t wordt zorgvuldig gereguleer­d. De pers en natuurlijk het publiek wordt getrakteer­d op de felbegeerd­e Koninklijk­e vakantieki­eken. Het koninklijk gezelschap was ongebruike­lijk klein. Prinses Beatrix ontbrak voor het eerst sinds de troonswiss­eling in 2013. Ze was de afgelopen tien dagen wel in Lech, samen met prinses Mabel en haar dochters, maar reisde al voor het fotomoment af. Ook prins Constantij­n en zijn gezin waren afwezig.

Bij het poseren waren er dan ook weinig originele combinatie­s mogelijk. Koning en koningin met of zonder kinderen, staand of - nieuw - op de buik liggend in de sneeuw. Willem-Alexander bedacht zich op het laatste moment over het gooien met sneeuwball­en. Dat heeft hij zonder dochters al jaren afgeraden en dat advies moet door zijn hoofd zijn geflitst toen hij wat sneeuw oppakte en weer liet vallen. Na het poseren konden de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane met de ski’s onder laten zien dat ze inmiddels al volleerde skiërs zijn. Amalia is dan ook voor het twaalfde jaar in Lech. Een paar afdalingen en toen was het weer ’Schluss’. De skileraren stonden klaar voor de prinsessen, die de rest van de vakantie ongestoord kunnen skiën.

(De Telegraaf.nl)

 ??  ?? (VLNR) Koningin Maxima en koning Willem-Alexander met de prinsessen Amalia, Alexia en Ariana tijdens de jaarlijkse fotosessie in het Oostenrijk­se Lech.(Foto:ANP)
(VLNR) Koningin Maxima en koning Willem-Alexander met de prinsessen Amalia, Alexia en Ariana tijdens de jaarlijkse fotosessie in het Oostenrijk­se Lech.(Foto:ANP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname