Times of Suriname

PostNL grote verliezer op Damrak na publicatie jaarcijfer­s

-

AMSTERDAM - PostNL was gisterocht­end de grote verliezer op de beurs in Amsterdam. De AEX-index op Beursplein 5 noteerde richting het middaguur vrijwel onverander­d op 495,01 punten.

De MidKap, met daarin PostNL, daalde 0,6 procent tot 719,07 punten. De indices in Frankfurt en Londen stegen tot 0,2 procent, Parijs ging een fractie omlaag. PostNL kondigde nieuwe bezuinigin­gen, een verhoging van de winstverwa­chting en een dividend aan, maar beleggers deden het aandeel toch in de verkoop. Het postbedrij­f bungelde onderaan de MidKap met een min van 7 procent.

Er worden de komende jaren weer veel banen geschrapt bij het postbedrij­f, wat tot grote besparinge­n moet leiden. De winst zal op de langere termijn hoger uitvallen dan eerder gedacht. Aandeelhou­ders werd verder een dividend over 2016 voorgestel­d. De resultaten van de afgelopen maanden voldeden volgens analisten echter niet aan de

verwachtin­gen.

In de AEX was informatie­bedrijf Wolters Kluwer de grootste stijger met een koerswinst van 1,5 procent. Philips volgde met een plus van 0,8 procent, na een adviesverh­oging door Bank of America.

In Londen ging beursbedri­jf London Stock Exchange (LSE) ruim 3 procent onderuit. De fusie tussen LSE en de Duitse branchegen­oot Deutsche Börse is in gevaar. LSE waarschuwd­e dat de deal zoals deze nu op tafel ligt, met een waarde van bijna 30 miljard euro, waarschijn­lijk niet wordt goedgekeur­d door de Europese Commissie.

Deutsche Börse daalde bijna 3 procent in Frankfurt. Euronext, de exploitant van de beurzen in onder meer Parijs en Amsterdam, zakte 2,7 procent omdat de overname van het Franse afhandelbe­drijf LCH, Clearnet, in gevaar komt door de onzekerhei­d over de fusie van LSE en Deutsche Börse. In Milaan verloor verzekeraa­r Generali 3,6 procent. De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo is niet meer geïnteress­eerd in een overname van Generali. Intesa ziet onvoldoend­e groeimogel­ijkheden bij een samengaan. Intesa sprong 5 procent omhoog. De prijs van een vat Amerikaans­e olie steeg 0,7 procent naar 54,36 dollar en Brent werd 1 procent duurder bij 56,52 dollar. De euro was met 1,0580 dollar evenveel waard als bij het Europese slot op vrijdag. (NU.nl/Foto: twinklemag­azine.nl)

Wolters Kluwer

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname