Times of Suriname

Stiefvader veroordeel­d voor seks met meisje

-

PARAMARIBO – Louis G (63) is gisteren veroordeel­d tot zestien maanden celstraf waarvan zeven voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar voor het seksueel misbruiken van zijn negenjarig­e stiefdocht­er.

Rechter Siegline Wijnhard zegt dat er in deze zaak niet alleen de verklaring van het slachtoffe­r is, maar ook ondersteun­ende verklaring­en. Ze hield Louis G voor om na zijn vrijlating zich niet te keren tegen het kind. Ze kwam ondanks het feit dat de man steeds ontkende tot het wettig en overtuigen­d bewijs.

Het slachtoffe­r vertelde op school dat haar stiefvader met zijn vingers in haar geslachtsd­eel was geweest. Dat deed hij wanneer haar moeder niet thuis was. Zowel bij de politie als op de zitting verklaarde het kind dat de man vele keren seksuele handelinge­n met haar heeft gepleegd. De magistraat geeft aan dat een gynaecoloo­g het kind heeft onderzocht. Gelet op het beeld aan het geslachtsd­eel van het kind, constateer­t de deskundige dat met de vinger is gepenetree­rd. Dat moet vaker zijn gebeurd. Volgens de deskundige kan dit beeld niet het gevolg zijn van acrobatisc­he bewegingen die het kind zou hebben gemaakt, zoals de verdachte dat beweerde. Wijnhard zegt dat zij geen aanleiding vindt dat de geneeskund­ige verklaring van de gynaecoloo­g onbetrouwb­aar zou zijn. Daarom vond zij het ook niet nodig het kind te laten onderzoeke­n door een andere deskundige. Ze zegt dat de man als stiefvader oppas deed van het kind wanneer de moeder ging werken. Volgens haar heeft de man in plaats van het meisje te beschermen haar juist misbruikt. Ze motiveerde dat het penetreren met de vinger betekent het lichaam binnengaan waarmee de integritei­t van het slachtoffe­r is geschonden. Het Openbaar Ministerie had vier jaar celstraf geëist. Raadsliede­n Oscar Koulen en Robby Dens vroegen vrijspraak voor de man.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname