Times of Suriname

“Het is een oneerlijke wereld”

-

Shah Rukh Khan gelooft dat de term het ‘versterken van vrouwen’ onnauwkeur­ig is, omdat vrouwen al sterk genoeg zijn en wat ze nodig hebben is een gelijkopga­ande strijd.

“We blijven maar praten over het versterken van vrouwen en dat vind ik een verkeerde benaming. Het lijkt alsof men zegt ‘red de planeet’. Je redt de planeet niet, de planeet redt jou, het let op je,” zegt Khan. Verder zei hij: “Hetzelfde wanneer we zeggen ‘versterk de vrouwen’, er is niets als het versterken van hen. Ze zijn veel sterker dan ons. Wat we moeten doen is, de vrouw een gelijk speelveld geven. Dat is alles wat ze vragen.”

Khan en zijn Jab Tak Hai Jaan (2012) coster Anushka Sharma hebben niet zo lang terug gewerkt voor de modeontwer­per Manish Malhotra’s nieuwe collectie voor de 2017 editie van Shabana Azmi’s Mijwan liefdadigh­eidsmodesh­ow. De 51jarige ster gelooft dat de wereld door mannen gedomineer­d wordt, vermeldt Times of India. “Het is een oneerlijke wereld. Het is een mannenwere­ld. We hebben dit te lang onderschat. We moeten de vrouw een gelijk speelveld aanbieden. En Mijwan doet hetzelfde op zijn eigen fantastisc­he wijze. Wanneer het leren wordt gegeven gaat het verder en breder dan een man. Vrouwen leren het aan de kinderen, de gemeenscha­p en eenieder.”

Azmi, die ook op de show aanwezig was, heeft Khan geprezen, omdat hij vrouwen meer ruimte wil geven in zijn films. “Shah Rukh Khan heeft in een film geacteerd waar hij erop aandrong dat Deepika Padukone de hoofdrol kreeg. Ik zei toen: “Het is mooi maar het gaat nog mooier zijn als we een film maken die gebasseerd is op vrouwen, en hij een kleine rol had.” Hij ging hiermee akkoord en deed

 ??  ?? Dear Zindagi.” (Biz Asia/
Foto: twimg.com)
Dear Zindagi.” (Biz Asia/ Foto: twimg.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname