Times of Suriname

Vier schuldig aan overtredin­g Wet Verdovende Middelen

-

PARAMARIBO – Rechter Robert Praag heeft Jean-Luc K, Vincent K, Paula J en Rishi B gisteren veroordeel­d voor overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen. Tegen Vincent K liepen twee drugszaken, waardoor hij twee veroordeli­ngen op zijn naam kreeg.

Vincent K en Rishi B kregen elk tien maanden celstraf opgelegd waarvan negen voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Ze moeten elk ook een boete betalen van SRD 1000, te vervangen door twee weken hechtenis. Vincent K is daarnaast samen met Jean-Luc en Paula J veroordeel­d. Hij kreeg daarbij tien maanden celstraf waarvan acht voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest opgelegd. Paula J is veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf waarvan tien voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest en Jean-Luc kreeg zes maanden celstraf waarvan vier voorwaarde­lijk onder aftrek. Elk van de drie personen moet ook een boete betalen van SRD 1000 te vervangen door vier weken hechtenis. De officier van justitie zei in zijn requisitoi­r dat Vincent K Rishi B benaderde om mensen te ronselen die tegen een vergoeding dozen met drugs wilden posten. De vervolging­sambtenaar vindt dat er een nauwe en bewuste samenwerki­ng was tussen de verdachten, waardoor er sprake is van medeplegen. Volgens hem zijn de verdachten verantwoor­delijk voor de gezamenlij­ke cocaïne-uitvoer. Hij geeft aan dat eenieder een taak was toebedeeld van het ronselen van verzenders tot het ophalen en het invullen van verzendopd­rachten en het aanbieden en verzenden van postpakket­ten.

Tegen Vincent K en Rishi B werd tien maanden celstraf waarvan twee voorwaarde­lijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar geëist. Ook werd een boete van SRD 1000 geeist te vervangen door vier weken hechtenis. Vincent K stond ook samen met verdachte Paula J terecht. Tegen Paula J werd geëist twaalf maanden celstraf waarvan acht voorwaarde­lijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar. Er zijn drugs aangetroff­en bij beide personen die bestemd zouden zijn voor uitvoer. Vincent K hoorde daarbij een straf van tien maanden waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar tegen zich eisen en een boete van SRD 1000, subsidiair vier maanden hechtenis. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname