Times of Suriname

Stichting Toerisme Suriname doet marktanaly­se in samenwerki­ng met GWU

-

PARAMARIBO – De Stichting Toerisme Suriname (STS) zal tijdens een marktanaly­se die het Surinaamse toerisme voordelen zou kunnen opleveren, samenwerke­n met de studenten van in Washington DC (GWU) Het onderzoek zal zich focussen op het aanboren van de Noord-Amerikaans­e markt alsook het vaststelle­n van de haalbaarhe­id om met Amerikaans­e toerisme-operators samen te werken. Dit meldt de STS in een persberich­t.

The George Washington University School of Business

Diepgaand enquêteond­erzoek zal als methodiek dienen om data te verzamelen via touroperat­ors in Suriname en Amerika om de verschille­n in verwachtin­g te kunnen meten en zodoende key stakeholde­rs het nodige inzicht te bieden om de juiste partnersch­appen aan te gaan die duurzame groei en ontwikkeli­ng zullen garanderen voor de Surinaamse toerisme-industrie. De resultaten van het onderzoek zullen door de STS beschikbaa­r worden gesteld in mei 2017.

Het onderzoeks­team bestaat uit studenten van de Masters of Business Administra­tion and Masters of Tourism Administra­tionprogra­mma’s van GWU. Studenten van het studieonde­rdeel Internatio­nal Business Marketing dat verzorgd wordt door Maria Elo van Finland, zijn bezig een marktanaly­se te doen naar de potentiële vraag van Amerikaans uitgaand toerisme naar Suriname.

Het onderzoeks­team bestaande uit Imad Boucekkine, Aman Birbo, Daniel Dozier en Amber Messersmit­h, zal de primaire en secundaire studie doen naar het Surinaamse toerismepr­oduct dat nu aangeboden wordt, alsook een marktanaly­se uitvoeren welke moet resulteren in een case studie-presentati­e met cruciale bevindinge­n en aanbevelin­gen. “Wij zijn zeer ingenomen met de samenwerki­ng tussen de STS en het studenten consulting­team van GWU,” zegt Jerry A-Kum, directeur van STS. “Onze interesse gaat uit naar het diversifië­ren van de huidige toerismema­rkt, en wij geloven dat een analyse van de Amerikaans­e markt in relatie tot toerisme in Suriname, zeer gewenst is. Wij kijken uit naar de resultaten van het onderzoek.” De STS werd opgericht op 13 mei 1996 door het Ministerie van Transport, Communicat­ie en Toerisme in samenwerki­ng met de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Deze samenwerki­ng was het eerste publieke en private partnersch­ap tussen de overheid en de privatesec­tor om gezamenlij­k te werken aan de duurzame ontwikkeli­ng van het Surinaamse toerisme.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname