Times of Suriname

Wilders: Turkse ambassadeu­r uitwijzen als minister toch komt

-

DEN HAAG - Geert Wilders vindt dat de Turkse ambassadeu­r moet worden uitgewezen als de Turkse minister van Buitenland­se Zaken zijn bezoek aan Nederland doorzet. Dat heeft de PVV-leider gezegd tijdens een demonstrat­ie van zijn partij op de stoep van de Turkse ambassade in Den Haag. “Het kabinet moet Turkse ministers tot na het referendum persona non grata maken. Als ze dat niet doen en ze komen toch, dan zal de Turkse ambassadeu­r wat mij betreft onmiddelli­jk uitgewezen moeten worden”, aldus Wilders.

De Turkse minister van Buitenland­se Zaken heeft aangekondi­gd komende zaterdag te willen spreken tijdens een bijeenkoms­t in Hoogvliet. De bewindsman hoopt zieltjes te winnen voor een referendum in Turkije. De Nederlands­e regering, de burgemeest­er van Rotterdam en vrijwel alle partijleid­ers in de Tweede Kamer zijn fel tegen zijn komst. Het kabinet probeert het campagnebe­zoekje tegen te houden, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. Voor Wilders is de kwestie aanleiding om van zich te laten horen bij de Turkse ambassade in Den Haag. Dat deed hij gistermorg­en samen met een handjevol Kamerleden. Het protest onder de leus ’Blijf weg! Dit is ons land’ duurde slechts enkele minuten. Daarna stond de PVV-leider zo een 25 minuten de toegestroo­mde pers te woord.

Gewone Nederlande­rs waren niet welkom in het protestvak. De anti-islambeweg­ing Pegida, ook naar de diplomatie­ke post gekomen, moest aan de andere kant van de gracht protestere­n. Wilders liet weten dat hij het optreden van premier Rutte te zwak vindt. “Het gaat hier om een dictatoria­al regime. Dat die hier moet gaan lobbyen om een dictator nog sterker te maken ten koste van een parlement, dat moeten we niet toestaan.” (De Telegraaf)

 ??  ?? Wilders demonstree­rt bij Turkse ambassade. (PowNed)
Wilders demonstree­rt bij Turkse ambassade. (PowNed)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname