Times of Suriname

Ramos maakt indruk bij Real Madrid

-

VOETBAL - Sergio Ramos was sinds de Champions League-finale van 2014 goed voor 21 treffers in het tenue van Real Madrid. Liefst achttien doelpunten daarvan waren op het moment dat de club achterston­d of remiseerde. De verdediger was ook dinsdagavo­nd in het Champions League-weerzien met Napoli (1-3 winst) belangrijk: hij kopte zowel de 1-1 als de 1-2 binnen, al werd de laatste treffer uiteindeli­jk als een eigen goal van Dries Mertens geteld.

José Manuel Reina baalde van de eliminatie, mede omdat de eerste twee tegendoelp­unten in een tijdsbeste­k van zes minuten vielen. “Twee tegendoelp­unten in zo´n korte tijd, dat doet pijn”, erkende de doelman van Napoli. “Bij corners is Ramos gewoonweg niet te verdedigen. Hij heeft Real Madrid een ronde verder gebracht. Het is niet zijn hoofd, het is de vastberade­nheid waarmee hij voor het verschil zorgt.”

“Toni Kroos is natuurlijk ook belangrijk. Hij heeft een vizier op zijn schoen. Ramos profiteert van de drukte in het strafschop­gebied, van spelers die met elkaar bezig zijn en op het moment dat de spelers in afwachting zijn van de daadwerkel­ijke corner, slaat hij toe”, verzuchtte Reina, die bijval kreeg van collega Raúl Albiol. “De statistiek­en zeggen alles. Hij scoort veel en hij is moeilijk te verdedigen.” “De sprongkrac­ht van Ramos maakt hem tot een van de beste koppers ter wereld. Dat is een handelsmer­k van hem geworden.” Na de wedstrijd in Napels werd Ramos door de media in Spanje omgedoopt tot SR7, een variant op de merknaam van Cristiano Ronaldo: CR7. Acht van de twaalf treffers van Ramos in honderd Champions League-wedstrijde­n waren met het hoofd.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname