Times of Suriname

Voetbalwon­der voor Barcelona

-

VOETBAL - Barcelona heeft woensdagav­ond voetbalhis­torie geschreven. Voor het eerst in de 61-jarige historie van de Europese clubtoerno­oien maakte een club een 4-0 nederlaag uit het heenduel goed. Een goal van Edinson Cavani leek het Barcelona-wonder in de kiem te smoren, maar drie zéér late goals zorgden alsnog voor een voetbalwon­der: 6-1.

Een kat in het nauw gedreven, maakt rare sprongen. Zeker als een tjokvol en onafgebrok­en zingend stadion een haast drogerende duw in de rug geeft. Dat de bal al na 2,5 minuut in het doel lag, hielp ook mee. De goal van Luis Suárez was niet echt mooi en de 2-0 (eigen doelpunt Layvin Kurzawa) al helemaal niet. Maar gisteravon­d ging het niet om mooi. Barcelona speelde niet goed en zeker niet mooi. Het vocht een strijd op leven en dood uit en dat ging de ploeg heel behoorlijk af.

Al snel na rust viel de 3-0. Neymar zocht het vallende lijf van Thomas Meunier op en liet zich gewillig vallen. De tot dan toe nauwelijks zichtbare Lionel Messi benutte de penalty en plots kwam het wonder weer een stukje dichterbij. Cavani wierp zich echter namens PSG op om het Catalaanse sprookje vakkundig uit te blazen. De Uruguayaan gaf snel na de 3-0 al een waarschuwi­ng af met een schot op de paal. Tien minuten later was het echt raak. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Cavani en hij volleyde de bal binnen. En daarmee leek het vonnis geveld. Plots moest Barcelona weer drie keer scoren. En ook al was er nog een halfuur te spelen, geen thuisspele­r die daarin nog geloofde. Maar Barcelona wilde van geen wijken weten. Na 25 minuten lukraak voetbal was in de slotfase plots de scherpte terug. Met een prachtige vrije trap maakte Neymar er in de 88ste minuut 4-1 van en via een penalty schoot de Braziliaan drie minuten later zelfs de 5-1 binnen. Vier minuten extra tijd had de thuisploeg nog om het wonder te voltrekken. Sergio Roberto werd daarin de onverwacht­e held met een intikker die Camp Nou dronken van geluk maakte.