Times of Suriname

Nowitzki met meer dan 30.000 punten in NBA-eliteclub

-

BASKETBAL - Dirk Nowitzki heeft zijn naam toegevoegd aan de eliteclub van spelers die 30.000 punten hebben gemaakt in de NBA. De forward van Dallas Mavericks is na Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan en Wilt Chamberlai­n pas de zesde speler die deze mijlpaal bereikt.

De 38-jarige Duitser bereikte de mijlpaal in de eenvoudige overwinnin­g tegen Los Angeles Lakers: 122-111. Nowitzki had vooraf nog twintig punten nodig en al in het tweede kwart maakte hij zijn 30.000ste punt. Hij volgde die op met een driepunter, voordat de wedstrijd werd stilgelegd en hij werd bedolven onder ploeggenot­en. Nowitzki is bezig aan zijn negentiend­e seizoen in de NBA en speelde al die tijd voor de ploeg uit Dallas. In 2011 won hij met Mavericks zijn enige NBA-titel. “Bij elke mijlpaal kijk je terug op wat je bereikt hebt. Het is tot dusver een geweldige rit geweest en er komt nog wat bij voordat ik afscheid neem”, zei Nowitzki, die zijn zinnen op een twintigste seizoen heeft gezet.

Volgens NBA-baas Adam Silver heeft Nowitzki nog eens onderstree­pt dat hij met recht een NBA-grootheid genoemd kan worden. “Dirk is een modelspele­r en geweldige ambassadeu­r voor onze sport. Deze prestatie is opnieuw een bewijs dat hij de geschieden­is in zal gaan als een van de beste spelers ooit in de NBA.” Vlak nadat Nowitzki de mijlpaal bereikt had, werd hij ook door LeBron James gefelicite­erd met zijn prestatie. “Ik wil Dirk Nowitzki felicitere­n met het scoren van 30.000 punten”, zei de sterspeler van Cleveland Cavaliers in een videoboods­chap op Twitter. “Ik ben de wedstrijd nu aan het bekijken, want dit moment had ik voor geen goud willen missen.”

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname