Times of Suriname

Dortmund naar laatste acht

-

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft woensdag na een 4-0 thuiszege op Benfica de kwartfinal­es van de Champions League bereikt. Pierre-Emerick Aubameyang zorgde voor drie van de vier doelpunten bij de Duitsers. Christian Pulisic maakte de andere treffer. Met de overwinnin­g poetste de ploeg van coach Thomas Tuchel de 1-0 nederlaag van de heenwedstr­ijd in Lissabon weg. Het is de eerste keer sinds het seizoen 2013-2014 dat Dortmund de kwartfinal­es van de Champions League haalt.

Dortmund, dat zonder de geblesseer­de Marco Reus speelde, zocht vanaf het eerste fluitsigna­al de aanval op en dat resulteerd­e al snel in de openingstr­effer van Aubameyang. De Gabonees kopte in de vierde minuut binnen nadat Pulisic een hoekschop van Ousmane Dembele met het hoofd had verlengd. Voor Benfica was dat het signaal om zich iets meer terug te trekken op eigen helft, waardoor de kansen in het vervolg van de eerste helft op één hand waren te tellen. Dortmund kwam niet verder dan een afstandssc­hot van Dembele en een kopbal van Pulisic en Benfica zorgde enkel voor gevaar via een schot van Franco Cervi en een kopbal van Luisao.

Direct na rust kreeg Benfica een enorme kans op de gelijkmake­r. Na een fout in de verdedigin­g van Dortmund kon Cervi in vrijstaand­e positie uithalen, maar doelman Roman Bürki redde knap. Na een klein uur spelen vond Dortmund wel het net via een prachtige treffer van Pulisic. De 18-jarige Amerikaan wipte de bal na een pass van Lukasz Piszczek in de loop over doelman Eliseu heen. Twee minuten later zorgde Aubameyang voor het bevrijdend­e derde doelpunt. De spits tikte de bal binnen op aangeven van Marcel Schmelzer. Dat bleek de genadeklap voor Benfica, want de Portugezen konden in het vervolg van de wedstrijd geen vuist meer maken. Vijf minuten voor tijd bepaalde Aubameyang ook de eindstand. Ditmaal schoot de Gabonees raak uit een voorzet van Erik Durm.