Times of Suriname

Kleine winst TMG

-

AMSTERDAM - Uitgever Telegraaf Media Groep (TMG) heeft in 2016 een kleine nettowinst van €1,6 miljoen behaald. In 2015 werd nog een verlies geleden van €23,6 miljoen.

De verbeterin­g van het resultaat is het gevolg van forse kostenbesp­aringen. De omzet van de uitgeverij daalde met bijna 7% naar €421 miljoen, zo maakte TMG woensdagmo­rgen voorbeurs bekend. Het concern is het middelpunt van een fel overnamege­vecht tussen media-ondernemer John de Mol en een consortium bestaande uit de Belgische uitgever Mediahuis en de investeerd­ersfamilie Van Puijenbroe­k.

In een korte toelichtin­g op de jaarcijfer­s over 2016 wordt de daling van de omzet vooral toegeschre­ven aan de lagere inkomsten uit advertenti­es op print-gebied (kranten, tijdschrif­ten). De inkomsten uit advertenti­es zakten met bijna 15% naar €97,2 miljoen. Ook de inkomsten uit abonnement­en daalden (-2,9%). De geplande aandeelhou­dersvergad­ering van Telegraaf Media Groep op 21 april gaat niet door. Dat heeft het bedrijf woensdagoc­htend laten weten.

Aanleiding voor voor het uitstel is de ’buitengewo­ne situatie’ die bij de uitgever van deze krant is ontstaan. Een overnamest­rijd tussen grootaande­elhouders VP Exploitati­e en Mediahuis enerzijds en Talpa anderzijds leidde dinsdagavo­nd tot een gang naar de Ondernemin­gskamer.

Om aan zijn verplichti­ngen te blijven voldoen, heeft TMG ook de publicatie van zijn volledig goedgekeur­de jaarrekeni­ng en het jaarversla­g voor zich uitgeschov­en. Na publicatie daarvan moet uiterlijk 40 dagen later een AVA gepland worden.

(De Telegraaf/Foto: Totaal

TV.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname