Times of Suriname

Weinig beweging op Europese beurzen

-

BRUSSEL - De Europese aandelenbe­urzen bleven gisteren aan het einde van de ochtend dicht bij de slotstande­n van de vorige dag.

In de vlakke Amsterdams­e AEX-index was baggeraar en maritiem dienstverl­ener Boskalis de gebeten hond, na presentati­e van jaarcijfer­s. De AEX stond omstreeks 11.45 uur nagenoeg onverander­d op 502,86 punten. De MidKap steeg 0,3 procent naar 729,52 punten. Londen en Parijs noteerden vlak, terwijl de DAX in Frankfurt 0,4 procent won. Boskalis kelderde bijna 7 procent. De van de oliesector afhankelij­ke ondernemin­g blijft pessimisti­sch gestemd over de marktvooru­itzichten voor het komende jaar. Boskalis rekent op aanhoudend lagere werkvolume­s en druk op de bezetting en marges door zwakte in de offshore-energiesec­tor. Het dividend over 2016 werd flink verlaagd. Ahold Delhaize zakte 1,2 procent. Het Nederlands-Belgische supermarkt­bedrijf verliest zijn plek in de hoofdindex van de beurs in Brussel, omdat het sinds de overname van Delhaize door Ahold niet Belgisch genoeg meer is volgens de regels van beursuitba­ter Euronext. Grootste winnaar in de ING was Altice (plus 2,1 procent). Bij de middelgrot­e fondsen werd distribute­ur van chemicalië­n IMCD niet beloond voor een stijging van de omzet en winst in het afgelopen jaar. Het aandeel zakte in de MidKap 1,8 procent.

Air France-KLM werd bijna 5 procent meer waard. De luchtvaart­combinatie zag in de vervoersci­jfers van februari een verbeterin­g van de marktomsta­ndigheden weerspiege­ld. Bij de kleinere bedrijven zakte Telegraaf Media Groep (TMG) 0,1 procent. Het mediabedri­jf, inzet van een felle overnamest­rijd, realiseerd­e vorig jaar een kleine winst op een verder dalende omzet. In Frankfurt was Adidas een opvallende winnaar. Beleggers reageerden positief op de cijferpres­entatie en de verwachtin­gen van het sportartik­elenconcer­n en zetten het aandeel 7 procent hoger. Deutsche Post opende ook de boeken en was met een min van 2,3 procent de grootste daler in de DAX. De prijs van een vat Amerikaans­e olie zakte 0,7 procent naar 52,75 dollar. Brent werd 0,5 procent goedkoper, op 55,62 dollar per vat. De euro was 1,0560 dollar waard, tegen 1,0575 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname